Bloempotten

Een paar mooie bloemen of planten kunnen uw interieur of tuin flink opfleuren. Uw bloemen en planten komen beter tot hun recht wanneer u ze in een bijpassende bloempot plaatst. Bent u op zoek naar een bloempot die perfect bij u en bij uw interieur past? Dan bent u bij Haxo.nl aan het juiste adres. Met een ruim assortiment aan bloempotten, is er altijd wel eentje die bij u past.

De perfecte bloempot uitzoeken

Bloempotten zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Haxo.nl verkopen hebben wij dan ook een breed assortiment waar u altijd uw perfecte pot uit kunt kiezen. Maar waar moet u op letten bij het uitzoeken van de perfecte bloempot? Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten. Het belangrijkste is om een pot te zoeken die bij u past. Zo kunt u uit verschillende vormen en kleuren kiezen welke u het mooiste vindt. Wilt u graag een hangende bloempot? Ook daar zijn er genoeg van binnen ons assortiment. Voor iedere plek, of dat nu in huis is of in de tuin, hebben wij een passende pot.

Bij Haxo kunt u terecht voor het uitzoeken van de perfecte bloempot.

Welke maat heeft u nodig

Wanneer een bloempot te klein of te groot voor de plant is, kan deze belemmerd worden in de groei. Een te kleine pot zorgt ervoor dat de wortels niet genoeg voedzame grond zullen krijgen. Een te grote pot kan leiden tot te veel water in de pot, omdat de plant niet al het water op zal nemen. Het is dan ook belangrijk dat u de juiste maat pot kiest voor de plant. Over het algemeen geldt dat de pot 15-25 procent groter moet zijn dan de diameter van de pot waar de plant in binnen is gekomen.

Welke vorm heeft u voorkeur

Onze bloempotten kennen verschillende vormen. Wanneer u in huis veel gebruik maakt van hoekige, strakke lijnen, is een vierkante bloempotten of een rechthoekige bloempotten wellicht wat voor u. Houdt u meer van organische vormen? Dan heeft u genoeg keuze binnen ons assortiment van ronde bloempotten en ovale bloempotten. De vorm van de pot bepaalt veel voor de uitstraling van de pot in uw interieur. Wilt u een wat speelser effect creëren? Zet dan meerdere bloempotten van verschillende vormen en maten bij elkaar.

De juiste kleur kiezen

Ook op het gebied van kleur is niks ons te gek. U heeft bij ons keuze uit een breed scala aan kleuren, zodat u precies de bloempot kunt kiezen die bij de kleuren van uw huis of tuin passen. Ook kunt u meerdere kleuren met elkaar combineren en hierdoor een sfeervol hoekje creëren met de potten. Wilt u uw huis of tuin opfleuren? Ga dan voor een vrolijk kleurtje, zoals bijvoorbeeld een roze of oranje bloempot. Wilt u juist meer rust in uw interieur brengen, dan kan een bruine, donkerblauwe of witte pot een goede keuze voor u zijn. U kunt bij ons uw bloempotten op kleur uitkiezen.

Binnen of buiten

Bloempotten kunnen zowel binnen als buiten de sfeer versterken. Toch zit er een verschil in bloempotten voor binnen en bloempotten voor buiten. Zo zijn er bepaalde materialen die buiten minder goed stand kunnen houden. Denk hierbij aan de potten in een mandvorm, welke vaak gemaakt zijn van zeegras. Deze zullen buiten gaan verweren en zijn dus meer geschikt voor binnen. Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een bloempot voor buiten, dan kunt u het beste kiezen voor een materiaal wat meer weersbestendig is. Hierbij kunt u denken aan het materiaal kunststof-steenmix. Voor binnen maakt het materiaal minder uit, maar is het wel belangrijk dat u voor een pot gaat met een gesloten onderkant. In buitenpotten zitten gaten aan de onderkant zodat het overtollige water weg kan lopen. Binnen ons assortiment bloempotten hebben wij potten voor binnen en buiten.

Bloempotten van Haxo zijn er voor binnen en buiten.

Dit heeft u nodig bij een bloempot

Wanneer u de perfecte pot gevonden heeft, wordt het tijd om de pot te vullen met uw mooie plant. Voor het vullen van de pot is het belangrijk dat u de juiste materialen gebruikt. Als basis kunt u hydrokorrels in de pot strooien. Deze korrels zorgen ervoor dat overtollig water wordt opgenomen en dat de plant altijd precies voldoende water krijgt. Bovenop de hydrokorrels komt een laag potgrond, waar u vervolgens de gewenste plant in zet. Zorg ervoor dat u van tevoren goed bent ingelezen over de verzorging van de plant. Het zou tenslotte zonde zijn als de plant het na een korte tijd begeeft. Gelukkig heeft u dan tenminste nog een mooie bloempot.

Een bloempot kopen bij Haxo

Wanneer u op zoek bent naar een bloempot, dan bent u bij Haxo.nl aan het juiste adres. Ons ruime assortiment bevat genoeg potten zodat er voor iedereen wel een geschikte tussen zit. Haxo.nl hecht erg veel waarde aan kwaliteit, maar vindt het ook belangrijk dat de producten die zij verkopen betaalbaar blijven. Hierdoor voldoen alle producten aan de juiste kwaliteitseisen en worden ze voor een redelijke prijs verkocht. Bestel uw bloempotten bij ons in de webshop.

Meer informatie

Bloempotten kopen doet u bij Haxo.nl. Bij ons kunt u terecht voor iedere bloempot die u maar wenst. Naast bloempotten vindt u in onze webshop ook plantenbakken in alle soorten en maten en andere tuinartikelen. Alle producten van Haxo voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben een scherpe prijs. Heeft u vragen over de bloempotten die wij verkopen of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en denken met u mee.