Ecostyle Graszaad Inzaai 1 Kg

Merk:
Ecostyle
Artikelnummer:
EC1100692
Levertijd:

2-5 werkdagen

€ 24,95 20,49 16,93 excl. btw

Je bespaart 18%


Productomschrijving Ecostyle Graszaad Inzaai 1 Kg

  • Nieuw gras inzaaien kan perfect met Graszaad Inzaai
  • Bevat snelkiemend graszaad en extra bacteriën voor een dicht gazon
  • Voor een sterke grasmat

Ecostyle

Ecostyle ontwikkeld al meer dan 50 jaar ecologische en veranwoorde producten. De producten ondersteunen de natuurlijke processen en zorgen voor balans van bodem, plant en dier op een duurzame manier. De bestrijding van een plaag, probleem of ziekte geeft op deze manier een goed gevoel door het positieve effect op de ecologie en natuur. 

Ecostyle Graszaad Inzaai

Graszaad Inzaai geeft een dicht gazon zonder mos. Het graszaad bestaat uit verschillende grassoorten die veel zonlicht en schaduw verdragen. Het zijn grassoorten die geschikt zijn voor het inzaaien van speel- en siergazons. De combinatie van de grassoorten en micro-organismen zorgt voor snelle ontkieming en ontwikkeling van het gras. Voor een extra dicht gazon. De toegevoegde micro-organismen zorgen voor een extra snelle kieming van het graszaad. De micro-organismen zijn belangrijk voor het snel dichtgroeien van het gazon.

Dosering en gebruik

  • Verwijder het aanwezige onkruid en spit de grond ca. 30 cm om.
  • Egaliseer de grond en rol of loop de grond aan, zodat er een stevige toplaag ontstaat.
  • Hark daarna de toplaag enigszins los.
  • Verdeel het graszaad in twee gelijke hoeveelheden. Zaai één deel in de lengte en het andere deel in de breedte van het in te zaaien stuk grond. 
  • Het graszaad voorzichtig en niet te diep inharken. Na het inharken het graszaad licht aandrukken. Dit bevordert het ontkiemen van het graszaad.
  • Afhankelijk van de weersomstandigheden het gazon licht blijven besproeien tot het gras duidelijk opkomt en doorgroeit.

Dosering: 1 kg voor 50 m2. 

Tip: Het inzaaien van een gazon kan uitstekend plaatsvinden in het najaar. De bodemtemperatuur is dan nog hoog en het is regelmatig vochtig. Het graszaad zal daardoor snel ontkiemen. Vergeet niet vooral de randen van het gazon goed in te zaaien.

De kiemkracht van Graszaad Inzaai is voor meerdere jaren gewaarborgd indien het koel, droog en vorstvrij bewaard wordt.


Kenmerken Ecostyle Graszaad Inzaai 1 Kg

Merk
Ecostyle
Barcode
8711731006927
Geschikt voor
Het inzaaien van een geheel nieuw gazon