Esschert BBQ Rookton S

Merk:
Esschert
Artikelnummer:
FF427
Materiaal:
staal
Levertijd:

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld is zelfde dag verzonden

€ 195,91 155,10 128,18 excl. btw

Je bespaart 21%


Productomschrijving Esschert BBQ Rookton S

Deze robuuste rookoven van Esschert is niet alleen van zeer hoge kwaliteit, maar hij ziet er ook nog eens heel mooi en stoer uit. Met deze rookton zorg je er voor dat vlees en vis heerlijke rookaroma’s krijgen. De ton is zeer snel om temperatuur, waardoor je snel kunt beginnen met roken. Vlees en vis roken is niet alleen leuk in de zomer, maar kan ook prima in de winter gedaan worden. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze kwalitatieve rookton van Esschert.

Barbecue

Met deze ton kun je niet alleen etenswaren roken, maar je kunt ze ook braden. Deze rookton van Esschert kan namelijk ook gebruikt worden als barbecue. Met één koop heb je dus een barbecue en rookoven in één!

Etenswaren roken 

Het roken van etenswaren is niet alleen een methode om voedsel langer te kunnen bewaren, het is ook nog eens enorm smaakvol. Vlees, vis, schaaldieren en zelfs kazen kun je roken. In principe kan alles wat normaal gesproken op een barbecue gelegd wordt, ook in de barbecue smoker van Esschert klaargemaakt worden. Er zit een verschil in koud roken en warm roken. Bij koud roken blijft het voedsel rauw en duurt het langer. Bij warm roken wordt het voedsel gegaard en is de rooktijd aanzienlijk korter.

Koud roken

Bij koud roken mag de temperatuur maximaal 30 °C worden. De rooktijd hangt af van de temperatuur van de oven en de persoonlijke smaak. Hoe hoger de temperatuur, hoe korter de rooktijd. Hoe langer de rooktijd, hoe intenser de smaak zal zijn. Roken kan ook in de winter, omdat de buitentempratuur dan lager is en daarom blijft de temperatuur in de rookoven lager.

Gerechten die kort en koud worden gerookt, kunnen verder worden klaargemaakt in een oven of een pan (kip, eend, grote stukken vlees). Aan deze stukken voedsel zal dan een subtiele rooksmaak zitten. Koud gerookte, platte stukken (filets, eendenborst) die lang in de rookoven liggen, kunnen als ze voldoende gepekeld zijn, gewoon worden gegeten. Het is wel verstandig om ze na het roken wat te laten opstijven in de koelkast.

Warm roken

Bij warm roken kun je de temperatuur hoger op laten lopen 50 – 80°C. Het is een soort combinatie van grillen en roken, waarbij de deksel gesloten is. Vanzelfsprekend kun je ook een combinatie doen van koud en warm roken. Hierin zal echter wel ervaring vereist zijn, maar op internet is een hoop te vinden.

Het aansteken van de barbecue smoker

  • Gebruik voor het aansteken geen spiritus, benzine of andere vloeistoffen
  • Gebruik nooit behandeld hout of hout dat is blootgesteld aan chemicaliën
  • Til het bovenste deel van de Barbecue Smoker op en plaats een kleine hoeveelheid houtskool aan
  • Wanneer de houtskool op temperatuur is, de houtskool is dan roodgloeiend, voeg dan meer houtskool toe om te grillen. Voeg niet te veel toe, de maximale hoeveelheid is 0,6 kg
  • Wacht ca. 20 tot 30 minuten voordat je begint met grillen. De houtskool dient bedekt te zijn met een dunne grijze laag

Voorbereidingen voor roken met de Esschert FF427 rookton

  • Laat de etenswaren die je wilt roken minimaal 1 uur drogen in open lucht (niet in zonlicht)
  • Kruidt de etenswaren naar keuze
  • Voor het roken worden houtsnippers aan het vuur toegevoegd. Voor gebruik dienen de houtsnippers minimaal 1 uur in water te weken
  • Steek het brandhout of de kolen aan en voeg de gekweekte houtsnippers toe aan de gloeiend hete kolen
  • Na een tijdje wordt er zware rook geproduceerd
  • Bevestig de etenswaren aan de haken en hang ze aan het rookrooster in de ton
  • De rook moet alle etenswaren gelijkmatig kunnen bereiken
  • Zorg voor een constante temperatuur in de smoker. Dit kan worden geregeld met behulp van de ventilatieregelaar in de deksel van de thermometer.

Kenmerken Esschert BBQ Rookton S

Merk
Esschert
Barcode
8714982150395
Materiaal
staal
Afmeting
42,7 x 37,5 x 64,9 cm