Hoe vul je een Capi bloempot?

 

Op onze website bieden wij verschillende bloempotten aan in allerlei kleuren en formaten. Hieronder volgt een stapsgewijze uitleg voor het vullen van een Capi bloempot.

Capi Bloempot

De Capi bloempotten en vazen zijn verkrijgbaar in drie verschillende series. Alle bloempotten worden geleverd zonder afvoergat. Bij buitengebruik dient deze zelf te worden geboord. Belangrijk is dat het gat in de bodem niet verstopt raakt. Om dit te voorkomen kan er gaas op de bodem worden gelegd. Door dit te doen kan het water weglopen en zal de pot niet scheuren of kapot gaan bij vorst. Vervolgens kan de pot voor 1/3 gevuld worden met hydrokorrels. Hierdoor kan de plant beter groeien. Daarna kan de pot worden aangevuld met potgrond. Ook kunt u ervoor kiezen om een laagje hydrokorrels op de potgrond te strooien. Hierdoor droogt de potgrond minder snel uit. Als de pot eenmaal gevuld is, is het raadzaam om de pot niet meer te verschuiven. Door het gewicht van de gevulde pot kan de pot hierdoor scheuren. 

Capi Lux

Capi Lux is één van de collecties van het merk Capi Europe. De serie wordt gekenmerkt door een herkenbare stijl en heeft een zeer hoog afwerkingsniveau. De potten van deze collectie zijn handgemaakt. Daarnaast zijn de potten vorst- en uv-bestendig en is elke pot een echte lichtgewicht. De collectie is beschikbaar in de kleuren lichtgrijs terrazzo, zwart terrazzo en wit. 

 

Capi Tutch

De Tutch collectie is de eerste collectie die voortkomt uit het nieuwe productieproces van Capi Europe. Met als oogpunt om de mooiste, sterkste en lichtste potten ter wereld te produceren. Deze collectie wordt gekenmerkt door de oranje binnenkant in elke pot. Deze oranje binnenkant is een isolatielaag die ervoor zorgt dat de plant beschermd is tegen vorst en warmte. Op de Capi Tutch collectie zit een garantie van 10 jaar.

Capi Nature

De Capi Nature serie is geïnspireerd door vormen en structuren uit de natuur. Hierdoor worden de planten één met de potten. De potten worden geproduceerd in Nederland. Deze worden zonder afwateringsgat geleverd. Hierdoor is het ook mogelijk de pot binnen te gebruiken. De bloempotten van Capi Europe zijn gemaakt van kunststof, maar niet te onderscheiden van echt steen. Daarnaast worden de bloempotten verantwoord geproduceerd en wordt er recyclebaar materiaal gebruikt. 

Potgrond

Het is belangrijk om de pot nooit helemaal te vullen met potgrond. Zorg ervoor dat er altijd een gietrand van ongeveer 2 cm overblijft. In de afbeelding hiernaast is een aanbevolen hoeveelheid potgrond weergegeven bij de verschillende afmetingen van de Capi bloempotten.