Een mulchmaaier is een grasmaaier die het gras tot hele fijne snippers vermaalt en deze terug op het gazon verspreidt. Het maaidek en het mes van een mulchmaaier zijn aerodynamisch ontworpen zodat de afgesneden grassprietjes meerdere keren in steeds kleinere stukjes gesneden worden.

Mulchmaaier

Mulchmaaiers

Als u uw gazon met een mulchmaaier maait, blijft het fijngesneden maaisel tussen de grassprieten achter op de grasmat en worden na enige tijd opgenomen in de bodem. Het maaisel dient er als natuurlijk mest en als bescherming tegen uitdroging. De grassnippers bestaan 85 tot 90% uit water en zijn daardoor rijke organische stoffen voor de grasmat.

 

Mulchmaaier

De mulchmaaier MTD Smart 53 mb van het merk MTD is perfect voor middelgrote gazons. Deze mulchmaaier heeft een maaibreedte van 53 cm en snijdt het gras in kleine stukjes en legt deze terug op het gazon. Hier dient het als leverancier van vocht en natuurlijk meststof. Deze mulchmaaier beschikt over een sterke Briggs & Stratton motor.

 

Mulchmaaier kopen

De mulchmaaiers uit het assortiment van Haxo zijn van hoogwaardige kwaliteit en scherp geprijsd! Het online bestellen van uw mulchmaaier in onze webshop is eenvoudig en u hoeft er de deur niet voor uit. Wilt u liever een grasmaaier die het gras opvangt zodat u het eenvoudig bij he tuinafval kunt gooien? Bekijk dan onze elektrische grasmaaiers, benzine grasmaaiers of accu grasmaaiers!