Kruiskop schroeven

De kruiskopschroeven zijn veruit de meest toegepaste schroeven bij particulieren en thuisklussers. Professionals zoals aannemers en timmermannen kiezen vaak voor onze torx-schroeven. Deze zijn net iets sterker en hebben meer grip tijdens het indraaien. De kruiskopschroef bestaat al sinds 1936 en werd oorspronkelijk veel toegepast in de auto-industrie. De kruiskopschroef is een universele schroef en wordt voor 1001 toepassingen gebruikt.  

De kop van de schroef heeft een kruisvormige uitsparing. Deze vorm geeft veel meer houvast aan de schroevendraaier of het bitje van de schroefboormachine dan de traditionele gleufkop. Het voordeel hiervan is dat je meer kracht kan zetten. Ook valt de kruiskopschroef niet zo snel van de schroevendraaier. Je kunt hierdoor veiliger en sneller werken. 

Er zijn twee soorten kruiskopschroeven: De Philips en de Pozidrive. De kruiskopschroef van Philips is de traditionele kruiskopschroef. De kruiskopschroef van Pozidrive is een verbeterde versie van de Philips kruiskopschroef. 

Wat is een Pozidrive kruiskop schroef?

Pozidrive is een kruiskop aandrijving, waarbij de standaard kruiskop is voorzien van een tweede kruisje. Dit zorgt voor een soort stervormige indruk. Door het tweede kruisje wordt een betere krachtoverbrenging gegenereerd dan bij een normale kruiskop aandrijving. Behalve een dieper centrum, heeft deze schroefkop vier extra gleufjes in de vorm van een ster, waardoor de grip wordt verbeterd. In Europa is de Pozidriv tegenwoordig de meest voorkomende schroefkop.

De kruiskopschroeven van Haxo worden aangedreven met een pozidrive aandrijving. De kruiskopschroeven van Haxo zijn gemaakt van ijzersterk verzinkt staal. 

Dankzij de kruiskop kunnen spaanplaatschroeven in Pozidrive uitvoering gemakkelijk worden aangedraaid. Doordat u meer grip heeft, kunt u beter kracht zetten en wordt het monteren van houten onderdelen een stuk eenvoudiger. Als u werkt met hardhout raden we u echter aan om te kiezen voor een ander type schroeven, zoals onze vlonderschroeven. Bij Haxo kunt u voordelig uw spaanplaatschroeven in Pozidrive variant en bijbehorende pluggen online bestellen. Wij zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Kruiskopschroeven Pozidrive online

Haxo is de tuin en kluswinkel waar u gemakkelijk uw spaanplaatschroeven in Pozidrive uitvoering online kunt bestellen. Wij hebben een groot assortiment schroeven in diverse lengtes en diameters. In onze uitgebreide webshop kunt u terecht voor al uw bevestigingsmateriaal. Zo hebben wij naast spaanplaatschroeven met Pozidrive kop online ook een uitgebreid assortiment bevestigingshaken, duimen, nagels en krammen. Bij Haxo bestelt u gemakkelijk. Als u vragen heeft staan onze medewerkers van de klantenservice graag voor u klaar.