De Spax spaanplaatschroeven zijn speciaal gemaakt voor het schroeven in haast alle houtsoorten, daarom worden ze ook wel 'universele' schroeven genoemd. Wij raden het schroeven in hardhout af, hiervoor is het handiger om sterkere schroeven zoals vlonderschroeven te gebruiken. Een typisch Spax golfsnedeprofiel zorgt voor het snel en zeer eenvoudig inschroeven van de schroeven. Door de speciale 4CUT-punt aan de voorkant, kan de schroef op de exact gewilde plek in het hout worden bevestigd. Het is handig om een klein gaatje in het hout voor te boren, afhankelijk van de houtsoort die u gebruikt. Zie hier meer informatie over het voorboren van schroeven!

Spax Spaanplaatschroeven

Waarom kiezen voor Spax spaanplaatschroeven?

Spax spaanplaatschroeven zijn ontworpen om in haast alle houtsoorten te schroeven, daarom worden deze schroeven ook vaak 'universele' schroeven genoemd. Wij raden het schroeven in hardhout af, hiervoor is het handiger om sterkere schroeven zoals een vlonderschroef te gebruiken. De schroeven worden vaak gebruikt voor het bevestigen van scharnieren en beslag, daarom kunt u ook Spaanplaatschroeven RVS bij ons bestellen. De RVS uitvoering van de schroeven wordt vaak gebruik voor buitenshuis.

Spax spaanplaatschroeven worden geleverd in verschillende soorten en maten, zo kan het materiaal en de kop van de schroef ook van elkaar verschillen. Zoals eerder genoemd kunt u de schroeven bestellen in RVS, maar ze zijn ook leverbaar in verzinkt staal. Het model van de kop is te onderscheiden in 2 soorten: pozidrive en torx. U kunt op onze website terecht voor verschillende boorbitjes, waaronder pozidrive en torx.

Eigenschappen Spax spaanplaatschroeven

  • Snelle en veilige verzinking in het hout, zonder al te veel krachtinspanning
  • De schroef vermindert het splijten van het hout tijdens het inschroeven
  • Multifunctioneel inzetbaar
  • Door de 4CUT-punt wordt het in- en uitschroeven erg makkelijk gemaakt.