Bij Haxo vindt u alles wat u nodig heeft om zelf een terrarium met planten te creëren. We bieden u diverse potten in stijlvolle tinten en handige sets voor het vullen van het terrarium.

Terrarium planten

U kunt kiezen uit een open of gesloten terrarium voor planten. De eerste variant is gemakkelijker te vullen, maar u dient de plantjes van water te voorzien. Het gesloten terrarium voor uw planten kunt u omtoveren tot een zelfvoorzienend ecosysteem waar u geen omkijken meer naar heeft. U bestelt het terrarium eenvoudig online bij Haxo.

Gesloten terrarium planten

U vraagt zich misschien af hoe het mogelijk is; een gesloten terrarium voor planten. Bij Haxo vertellen we u hier graag meer over. Eerst vult u het terrarium met drainage stenen, grond en plantjes. Vervolgens voegt u water toe en laat u het plant terrarium een week open staan. Hierdoor zal het water gaan verdampen. Wanneer u vervolgens na een week het terrarium afsluit, zal dit proces zich blijven herhalen. In een gesloten terrarium hebben uw planten geen extra water meer nodig!

Terrarium planten onderhoud

Een open terrarium voor planten vereist meer onderhoud dan de gesloten versie. Voor beide opties geldt dat ze veel licht nodig hebben, maar liever geen direct zonlicht. De plantjes in het open terrarium dient u af en toe water te geven; gewoon een normale hoeveelheid. Een gesloten terrarium voor planten heeft geen onderhoud nodig. Toch kan het zijn dat er te veel water in het terrarium is gegoten. Dit ziet u aan de hoeveelheid condens op het glas. Lichte condens is normaal, een grote hoeveelheid niet. Laat het water verdampen door het terrarium een paar uur open te zetten.

Terrarium planten kopen

U creëert uw eigen mini-tuin door een terrarium voor planten te kopen bij Haxo. Zoekt u ook nog accessoires voor uw groentetuin, zoals kweekkassen, kweekbakken en turfpotten? U kunt ze in onze webshop in kleine en grote aantallen bestellen. Doordat we onze producten ruim op voorraad hebben, kunnen we zorgen voor een snelle levering. Een terrarium voor planten kopen doet u daarom bij Haxo. Met diverse terrariums verandert uw woning in een heerlijk groen walhalla!