Velda filtermateriaal

Om optimaal te presteren moet uw vijverfilter voorzien zijn van het  juiste filtermateriaal. Het is daarom erg belangrijk dat u de beste combinatie van Velda filtermateriaal en filterschuim gebruikt. Een goed vijverfilter is voorzien van filters die voldoen aan twee voorwaarden:

  • Het zichtbare vuil moet uit het water gezeefd worden.
  • Onzichtbaar vuil en organische afvalstoffen moeten in ongevaarlijke stoffen worden omgezet .

In het eerste geval spreken we van mechanische filtering, terwijl het tweede een vorm van biologische of chemische filtering is. Voor mechanische, dus ruwe filtering kunt u gebruikmaken van Velda filterschuim.
Voor het omzetten van het gezeefde vuil in ongevaarlijke stoffen kunt u gebruikmaken van biologisch en ook chemisch Velda filtermateriaal. Bij biologische filtering kunt u denken aan de speciale filterballen in de Velda Biofill die met micro-organismen werken. Chemische filtering gebeurt bijvoorbeeld met actieve filterkool.

Velda filtermateriaal online

Maakt u in uw vijver gebruik van een vijverfilter, dan kunt u bij Haxo het bijpassende Velda filtermateriaal online kopen. Om de kwaliteit van uw water goed in de gaten te kunnen houden, kunt u het zo nu en dan testen met de verschillende tests uit ons Velda water test assortiment. Hiemee kunt u bijvoorbeeld testen op de zuurgraad of het stikstofgehalte in uw vijverwater.

Bij Haxo koopt u al uw Velda filtermateriaal online tegen scherpe prijzen. Als Velda dealer hebben we een breed assortiment in vijveronderhoud en vijverdecoratie. U kunt bij ons online bestellen en pas achteraf betalen. U kunt ook meteen uw aankoop afronden met onder andere CreditCard, iDeal of Masterpay. Na bestelling zorgen wij dat uw aankoop snel bij u wordt thuisbezorgd.