Behanglijmen Winkel

Behanglijmen

Haxo heeft alles voor uw behangklus, uiteraard ook alle soorten behanglijm. Wij hebben van behangplaksel poeder, vloeibare behanglijm tot aan glasweefsellijm en wandbekledingslijm van topmerken Perfax en Bison. Bestel al uw behanglijm en al uw andere behangbenodigdheden eenvoudig online op Haxo.nl.

Welke behanglijm kiezen?

Lees voordat u een behanglijm besteld goed de productinformatie. Hier staat bij welke behanglijm voor welk soort behang en welke ondergrond geschikt is. Zolang u zich hier aan houdt zult u altijd de juiste behanglijm hebben.

Behanglijm aanbrengen

Afhankelijk van de gekozen soort behanglijm maakt u de lijm klaar voor gebruik, bijvoorbeeld door water toe te voegen bij de poederlijm. U kunt het beste de banen insmeren in 2 delen. U beging met de ene helft, verdeel de lijm goed over de behangstrook en let vooral op de hoeken en randen. Vouw deze helft dicht en zorg ervoor dat de zijkanten recht op elkaar liggen. Zorg ervoor dat u het behang niet te hard aandrukt, hierdoor kunnen vouwen in het behang komen. Vervolgens doet u hetzelfde met de tweede helft van het behang, wanneer dit gedaan is vouw u hem rustig nogmaals dubbel en legt u hem even aan de kant.

Tip: Let na het wegleggen goed op de inweektijd, vaak is dit tussen de 5 tot 15 minuten. Voor elke behangstrook moet deze tijd hetzelfde zijn voor een optimaal resultaat, vooral bij patroonbehang kan het anders voor een vertekend resultaat zorgen.