Trekveer Metaal Nylon Kunsstof

Trekveren

Bent u opzoek naar trekveren om uw kabels door een loze buis te trekken? Dan bent u bij Haxo aan het juiste adres. Haxo heeft trekveren van metaal, trekveren van nylon en trekveren kunsstof, daarnaast zijn deze ook verkrijgbaar in verschillende lengtes waardoor er voor elke eis wel een goede trekveer te vinden is. Om het trekken van een trekveer makkelijker te maken is er ook een trekveerpomp te koop bij Haxo.

Hoe een trekveer gebruiken?

De trekveer zal rustig en zonder teveel kracht door de kabel geduwd moeten worden. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de hiervoor genoemde trekveerpomp, maar dit is niet direct nodig. Vooral bij kortere afstanden en buizen zonder bochten kan er prima zonder trekveerpomp gewerkt worden. Wanneer de trekveer vast komt te zitten of zwaarder is(door bijvoorbeeld de lengte) is het verstandig om een trekveerpomp te gebruiken.

Wanneer de trekveer getrokken is kan er begonnen worden met het trekken van de kabel. Aan de uiteinden van de trekveer zit een bolletje of een oogje waaraan de kabel vastgemaakt kan worden. Maak het uiteinde van de trekveer niet te dik aangezien de kabel dan vast kan komen te zitten. Trek een trek veer nooit alleen, maar altijd met z'n tweeen. De ene laat de kabel rustig lopen terwijl de ander aan de trekveer kan trekken om de kabel erdoor te halen.