Bent u iemand die weleens boort? Dan bent u hier op het juiste adres. Een boormachine kunt u gebruiken om te boren in onder andere hout en staal. Heel veel boormachines lijken op elkaar, maar de mogelijkheden en prestaties verschillen behoorlijk. Er zijn verschillende soorten boormachines. Zo hebben wij accuboormachines, klopboormachines en boorhamers.

Boormachines

Accuboormachines Kopen

Accuboormachines zijn snoerloos omdat ze op accu werken. Dit is gelijk een voordeel. Een accuboormachine kunt u gebruiken voor schroeven, boren in hout, metaal en zachte steensoorten. Er zijn een aantal specificaties waar u op moet letten bij de aankoop van een accu. De accu levert een bepaalde spanning die wordt uitgedrukt in volt. Dit is eigenlijk de kracht van de accuboormachine. De inhoud van de accu wordt uitgedrukt in Ampère-uur (Ah). Hoe hoger het ampèrage, hoe langer u de accuboormachine achterelkaar kunt gebruiken. 

Klopboormachines Kopen

Met een klopboormachine kunt u net iets meer dan met een accuboormachine. Een klopboormachine kunt u gebruiken voor het schroeven, boren in hout, metaal en zachte en harde steensoorten. Het vermogen van een klopboormachine wordt uitgedrukt in watt of in voltage. Als u een accuklopboormachine heeft, wordt het vermogen uitgedrukt in voltage. De meeste klopboormachines hebben twee vesnellingen. Een stand is geschikt voor het schroefwerk. Dit is de stand met een lager toerental en een hoger koppel. De stand met een hoger toerental en een lager koppel is geschikt voor (klop)boren. Sommige klopboormachines zijn voorzien van een versnelling. Hier kan het toerental niet worden afgestemd op uw klus. Hierdoor zal het resultaat minder zijn.

Boorhamers Kopen

Met een boorhamer kunt u boren in hout, metaal, beton en zachte en harde steensoorten. Bij de aankoop van een boorhamer moet u altijd opletten wat voor boorkop de boorhamer heeft. Er zijn twee types: SDS-max en SDS-plus. SDS-max is geschikt voor het zware breek- en kluswerk. Dus als u zwaar kluswerk heeft, kunt u het beste kiezen voor een boorhamer met een SDS-max boorkop.

Boormachines Einhell & Scheppach

Haxo heeft verschillende boormachines van twee merken. Dit zijn Scheppach en Einhell. Beide merken zijn afkomstig uit Duitsland. Deze twee merken zijn al voor een lange tijd gespecialiseerd in boormachines. Neem gerust een kijkje en klik op een van de boormachines als u er meer over wilt weten. U krijgt dan uitgebreide informatie over de productspecificaties. 

U kunt eenvoudig een van onze boormachines bestellen in onze webwinkel. Bekijk ook een onze gehele collectie machinegereedschap.