Bent u een echte klusser? Dan is een invalzaag altijd handig. Een invalzaag is meestal i.c.m. een geleiderail. Dankzij deze geleiderail werkt u stabiel en veilig zodat u dezelfde zaaglijn behoudt. U kunt de geleiderails ook los bij ons bestellen. Een invalzaag is bedoeld om in het midden van een oppervlakte te beginnen met zagen. Daarnaast zijn de zaagsneden ook nog eens splintervrij. Sommige invalzagen zijn ook voorzien van een spouwmes. Dit zorgt ervoor dat u veilig kunt werken en dat u kunt beginnen in een reeds bestaande voeg. 

Invalzaaag

Invalzaag Specificaties

Er zijn een aantal specificaties waar u op moet letten bij de aankoop van een invalaag. Twee belangrijke specificaties zijn de stofafzuiging en de aanwezigheid van een parallelle inval. De meeste invalzagen zijn voorzien van een stofafzuiging. Deze stofafzuiging heeft dezelfde werking als een stofzuiger. Dankzij deze stofafzuiging houdt u uw werkplek schoon en hierdoor is het ook nog eens veiliger. Daarnaast zijn de meeste invalzagen voorzien van een parallelle inval. Hierdoor is er een constante positie en kan er glad gezaagd worden. Dit zorgt voor een beter resultaat.

Invalzaag Tips

U moet altijd om uw veiligheid denken als u een invalzaag gebruikt. Een van de belangrijkste veroorzakers van de ongelukken is het gebrek aan stabiliteit. Invalzagen zijn gemaakt om vast te klemmen of schroeven aan een werkbank of werktafel. Als u de invalzaag niet vastklemt of vastschroeft aan een werkbank of werktafel heeft u geen stabiliteit en is er een kans aanwezig dat het mis gaat. 

De invalzagen die wij aanbieden zijn van het merk Scheppach. Scheppach is een Duits merk dat al meer dan 90 jaar ervaring heeft op het gebied van houtbewerkingmachines. 

Geinspireerd geraakt? Bestel dan nu een van onze invalzagen!

Hieronder ziet u een video van de Scheppach invalzaag PL55.