Bent u opzoek naar een compressor? Dan bent u hier op het juiste adres.Compressors zuigen lucht aan en persen dit samen om het daarna onder een hoge druk beschikbaar te stellen. Hierdoor kunt u er allerlei luchtgereedschappen mee aandrijven. Het is wel altijd zo dat niet elke compressor geschikt is om elk type luchtgereedschap aan te drijven. Aan de hand van de specificaties kunt u erachter komen welk type luchtgereedschap er aangedreven kan worden met de compressor. 

Compressors

Compressors Specificaties

Er zijn een aantal specificaties die belangrijk zijn bij het kiezen van een compressor. U kunt kijken naar het aanzuigvermogen. Dit is het vermogen ( in liters per minuut ) hoe snel de tank zich bijvult en lucht beschikbaar stelt. Als u wilt weten hoeveel kracht een compressor heeft, moet u kijken naar de luchtdruk ( in bar ) en het aantal PK. Hoe hoger de luchtdruk en het aantal PK is, des te meer luchtgereedschappen u kunt aandrijven. 

Compressors Gebruik

Als u de compressor vaak gebruikt is het belangrijk om een compressor in huis te hebben met een grote ketelinhoud. Vooral als u gaat verfspuiten is het belangrijk dat de ketelinhoud groot genoeg is. Bij verfspuiten is het belangrijk dat er een constante druk is. Als u een kleine ketel van bijvoorbeeld 5 of 6 liter heeft,  zult u merken dat de druk steeds minder wordt. Dit komt omdat de compressor dan op den duur te weinig kracht heeft. De kans is dan aanwezig dat u een ongelijk verfresultaat krijgt. Een voordeel van compressors met een kleine ketelinhoud is wel dat ze mobieler zijn dan compressors met een grote ketelinhoud. 

Compressors Olievrij & Oliegesmeerd

Compressors zijn altijd olievrij of oliegesmeerd. Het voordeel van olievrije compressors is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en olievrije lucht uitblazen. Oliegesmeerde compressors hebben meer onderhoud nodig. Oliegesmeerde compressors moeten altijd goed ingesmeerd zijn. Het nadeel van oliegesmeerde compressors is dat er een kans bestaat dat de olie kan lekken bij transport. Oliegesmeerde compressors zijn wel stiller en duurzamer dan olievrije compressors. 

Compressors Merken

Compressors hebben wij van twee Duitse merken. Dit is Scheppach & Einhell. Beide merken staan bekend om haar goede kwaliteit. Dit blijkt onder andere uit alle testen die de twee merken dagelijks uitvoeren. Zo heeft Einhell een lab in Shanghai waar alle machines worden getest. Naast compressors bieden de twee Duitse merken ook afkortzagen, cirkelzagen en slijpmachines

Benieuwd? Bekijk dan nu ons aanbod. Voor 23:00u besteld = morgen in huis! U kunt ook onze gehele collectie machinegereedschap bekijken!