Wilt u snel en eenvoudig hout splitten? Dan is een kloofmachine de beste optie. Kloofmachines zijn geschikt voor het kloven of splitten van hout. Kloofmachines worden ook wel houtklovers genoemd. Uiteindelijk worden de houtstammen gemaakt tot brandhout. Houtklovers zijn krachtige machines die t.o.v. een bijl veel effectiever zijn. Hoe groter de drukkracht, hoe meer vermogen u heeft om hout te splijten. De houtklovers die wij in ons assortiment hebben, werken op krachtstroom. 

Kloofmachines

Werking Kloofmachines

Als u hout wilt splitten, legt u een blok hout op de kloofmachines. Door de enorme drukkracht van het splijtmes wordt het hout gekloofd. Er zijn liggende en staande houtklovers. Het hout komt naar de splijtmes toe als u een liggende houtklover heeft. Als u een staande houtklover heeft, plaatst u het blok hout op een werktafel en gaat het splijtmes naar beneden. Kloofmachines hebben veel kracht dus u moet goed letten op uw veiligheid. 

Veiligheid Kloofmachines

Als u te werk gaat met een kloofmachine moet u dit altijd veilig doen. Daarom zijn de meeste kloofmachines voorzien van een tweehandige besturing. Hierdoor gaat u veilig te werk. Veel mensen gaan nog te werk met een bijl. Dit kan heel gevaarlijk zijn als u de juiste techniek nog niet heeft. Kies daarom voor een houtklover bij Haxo. De Scheppach kloofmachine die wij aanbieden is zelfs geproduceerd volgens de hoogste kwaliteit- en veiligheidsnormen.

Merken Kloofmachines 

Wij hebben verschillende soorten kloofmachines. Dit zijn zowel staande als liggende kloofmachines van de merken Scheppach & Einhell. Deze twee Duitse merken beschikken over veel kennis door hun uitgebreide testen die zij dagelijks uitvoeren met hun kloofmachines. Neem gerust een kijkje en klik op een van de kloofmachines als u gedetailleerde informatie wilt hebben. 

Bestel nu een van onze kloofmachines en neem afscheid van uw bijl! Zoekt u nog een andere machine? Bekijk dan ook al ons machinegereedschap.