Op onze website bieden wij verschillende bloempotten aan in allerlei kleuren en formaten. Hieronder volgt een stapsgewijze uitleg voor het vullen van een bloempot.

Potgrond

Het is erg belangrijk om potgrond te gebruiken voor je planten als je er lang van wilt genieten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het juiste formaat van de pot. Een te kleine pot biedt vaak niet genoeg ruimte voor een plant om te groeien. Een te grote pot kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat het water te snel wegloopt, waardoor de plant uitdroogt. Bovendien is het belangrijk om een pot nooit helemaal tot de rand te vullen met potgrond.

Onderaan de pagina vind je alle informatie over het vullen van een bloempot! Hoeveel potgrond heb je bijvoorbeeld nodig?

Bloempot vullen

Drainagesysteem

De bloempotten van Artstone zijn voorzien van een drainagesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat overtollig water opgevangen wordt. Hierdoor is het verzorgen van planten erg eenvoudig. Tijdens droge dagen worden de planten dus gewoon van water voorzien en daarnaast krijgen ze nooit natte voeten. Om de bloempot te vullen dient het drainagegat afgedekt te worden. Daarna moet er een laag hydrokorrels geplaatst worden. Vervolgens dient oude loszittende grond verwijderd te worden eveneens als rotte of afgestorven wortels van de plant. Daarna kan de plant worden geplaatst in de pot en de rest van de ruimte worden opgevuld met potgrond. Houd er wel rekening mee dat er een gietrand van 2 cm over moet blijven. Let er daarnaast op dat als de pot eenmaal is gevuld deze niet meer verschoven dient te worden. De kans op scheuren is dan groot.

Artstone Plantenbak

Artstone is een merk van Ter Steege en heeft een groot aanbod aan bloempotten van verschillende kleuren, vormen en toepassingen. Elke serie binnen Artstone heeft zijn eigen kenmerken. Zo zijn de bloempotten onder andere verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, taupe en wit. 

De Artstone Claire collectie bestaat uit ronde bloempotten die vervaardigd zijn uit lichtgewicht kunststof. De Artstone Fiona collectie bestaat uit schalen en hangers en hebben een ronde vorm. De lichtgewicht hangpotten zijn makkelijk te hangen in een boom of aan een pergola. 

TS Bloempot

TS is een merk van Ter Steege. Binnen TS Cera-Mix zijn weer diverse series, namelijk Roca, Sara, Nova, Lenn en Natural. Alle potten binnen dit merk zijn gemaakt van kunststof gemixt met steen en zijn weersbestendig. Daarnaast zijn ze ontworpen voor buiten, maar zullen ook in huis van toegevoegde waarde zijn. De TS bloempotten hebben een natuurlijke uitstraling, ondanks het gebruik van kunststof.

Afvoergaten

Bloempotten en plantenbakken voor buiten hebben afvoergaten in de bodem nodig. Kijk dus goed na of een specifieke pot al een gat heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan is het noodzakelijk om er zelf gaten in te boren. Het toevoegen van een laag hydrokorrels voorkomt het verstoppen van de afvoergaten. Daar bovenop kan de potgrond worden opgevuld tot aan de rand. Er moet een ruimte van 2 cm overblijven. Vervolgens kan de potgrond voorzichtig worden aangedrukt en kan het water gegeven worden.