Is uw toiletbril kapot(gebroken), zo vies dat die niet meer schoon te krijgen is of wilt u gewoon een nieuwe toiletbril maar weet u niet hoe u deze moet vervangen? Dan is deze klustip van Haxo perfect voor u. In dit stappenplan zullen wij uw makkelijk en snel uitleggen hoe u uw toiletbril kan vervangen.

Schoonmaken van het toilet

Voordat u gaat beginnen met het loshalen van de toiletbril adviseert Haxo om eerst het toilet in zijn geheel schoon te maken. Hierdoor wordt de klus voor de rest eenvoudiger aangezien u geen last meer heeft van het vuil en u bijvoorbeeld beter de positie van de toiletbril kan bepalen.

Tip: Haxo adviseert bij het schoonmaken gebruik te maken van de HG Hygiënische Toiletruimte Alledagspray.

Losmaken van de toiletbril

Nadat u het toilet geheel heeft schoongemaakt is het tijd om de toiletbril van het toilet los te halen. Verwijder eerst de eventuele afdekkapjes van plastic met een platte schroevendraaier en draai vervolgens de moeren los waardoor de toiletbril vrij komt. De gaten waar de bevestigingspennen van de bril inkomen is vaak een plek vol met bacteriën, daarom kunt u deze gaten het beste direct goed schoonmaken nu u er goed bij kunt.

TIP: Haxo adviseert om de nieuwe toiletbril inclusief onderdelen alvast uit de doos te halen en op een zachte ondergrond te plaatsen(waardoor zowel de ondergrond als de bril niet beschadigd raakt) waardoor de te verwijderen toiletbril met onderdelen direct in de doos kan en na de klus makkelijk kan worden opgeruimd.

Lees alle stappen onderaan de pagina!

Toiletbril Vervangen

Bepalen van de plaats van de toiletbril

Waar moet u de toiletbril precies plaatsen? Dit is afhankelijk van de toiletpot, zowel de vorm als de grootte is van invloed. Haxo adviseert om voor het bevestigen van de toiletbril deze eerst zonder schroeven op het toilet te leggen om te kijken of de bril goed past. Wanneer de buffers (steunpunten) op de rand van het toilet vallen dan zit deze op de juiste plek.

Bevestigen schroeven

Nu komt de rest van het pakketje erbij, namelijk de bevestigingsmiddelen. Steek de pennen door de bevestigingsgaten van de toiletbril, let er goed op dat u de rubberen ringen plaatst. Door deze ringen raakt uw toilet niet beschadigd en daarnaast blijft de toiletbril beter zitten. Steek vervolgens de pennen door de gaten in het toilet, schuif aan de onderkant van het toilet de rubberen ring en draai daarna de vleugelmoer erop om de bril goed vast te draaien.

Tips

► Controleer voordat u begint of uw verpakking compleet is
► Maak u toilet naast goed schoon ook goed droog voordat u begint
► U kunt uw toilet gebruiken als steunpunt door de toiletbril op de kop op uw toilet te leggen
► Wanneer u de bril hebt geïnstalleerd kunt u deze het beste gaan uitproberen, draai de moeren vaster of losser net zolang tot het naar uw zin is
► Draai voor extra stevigheid nog een moer onderop de pennen
► Afval waarschuwing: De oude toiletbril mag alleen worden weggedaan met het restafval