Oude siliconenkit kan beschimmelen, deels los laten of zwart(smerig) worden. Heeft u ook zo’n moeite met het verwijderen van siliconenkit in de badkamer of het verwijderen van siliconenkit van tegels ergens anders in huis? Wanneer de siliconenkit op de juiste manier is aangebracht dan is de enige juiste oplossing om de siliconenkit in zijn geheel te verwijderen.

Grootste delen siliconenkit verwijderen

Het verwijderen van de grootste delen siliconenkit is eigenlijk alleen mogelijk op de mechanische manier. Oftewel het gebruik van een stanleymes(het liefst een afbreekmes zodat het mesje makkelijk weer scherp wordt), een plamuurmes of een ander scherp mes.  Een veel gebruikte techniek is een klein stukje met een mes loshalen en vervolgens voorzichtig de kit (op)rollen om zo een groter stuk in één keer te verwijderen/los te trekken.

Let op: Als u matte tegels hebt kunnen deze beschadigd raken wanneer u bij het verwijderen van de siliconen kit met het mesje over de tegels heengaat. (Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, met een beetje geluk is het te herstellen met sanitair gum).

Siliconenkit Verwijderen

Overige delen siliconenkit verwijderen

Om de overige siliconenkit te verwijderen kunt u het beste gebruik maken van siliconenkit verwijderaar. Haxo adviseert hierbij de siliconenkitverwijderaar van HG of Bison.

Let op:
- Kijk voor de zekerheid op de verpakking of deze kit verwijderaar ook voor uw ondergrond geschikt is om schade te voorkomen.
- Kijk goed op de verpakking hoe de kitverwijderaar werkt en wat de tijd is die nodig is om de kitverwijderaar te laten intrekken.

Schoonmaken en ontvetten

Nadat u de kit heeft verwijdert is de ondergrond nog niet klaar voor een nieuwe laag kit. Hiervoor zal de ondergrond eerst goed schoongemaakt en ontvet moeten worden. Wanneer er een klein druppeltje siliconenkit  verwijderaar is achtergebleven dan zal de nieuwe laag kit op dat stuk niet goed hechten of minder hard worden. Haxo adviseert om voor het schoonmaken en ontvetten een sterke warme oplossing van soda te gebruiken. Spoel het vervolgens goed en nauwkeurig na met water en zorg ervoor dat u dit goed laat drogen voordat u de nieuwe laag kit plaatst.