Wilt u snel schuren? Dan kunt u het beste een schuurmachine aanschaffen. Schuren is iets wat vaak wordt onderschat. Toch is het bewezen dat geschuurde materialen van de juiste basislak weerbarstiger en slijtvaster zijn. Schuren kunt u het best doen met een schuurmachine. Haxo heeft een groot aanbod aan schuurmachines van de twee merken Scheppach en Einhell. Deze twee Duitse merken zijn gespecialiseerd op het gebied van houtbewerkingmachines.

Schuurmachines

Schuurmachine Info

Als u een schuurmachine koopt, moet u altijd weten wat u wilt gaan schuren. Als u bijvoorbeeld een trap of kozijn wilt schuren, heeft u een schuurmachine nodig voor kleine hoekjes. Een schuurmachine met een puntvormige zool is ideaal voor het schuren van hoekjes. Daarentegen is een vlakschuurmachine minder geschikt voor hoeken, maar de vlakke delen van een kozijn of tree kunnen er wel heel snel en eenvoudig geschuurd mee worden. Als u een tafel of deur wilt schuren zijn vlakschuurmachines, excenterschuurmachines en bandschuurmachines de meeste geschikte schuurmachines. Excenterschuurmachines en bandschuurmachines zijn zeer geschikt voor het schuren van wanden. 

Multischuurmachine

Als u onderdelen moet schuren die niet allemaal door dezelfde schuurmachine geschuurd kunnen worden, kunt u het beste kiezen voor een multischuurmachine. Een multischuurmachine is voorzien van meerdere uitwisselbare zolen zodat u alle klussen kunt uitvoeren met 1 machine. Wij bieden 2 multschuurmachines van het merk Einhell. Dit is de Einhell Multischuurmachine TC-OS 1016 & de Einhell Multischuurmachine TE-OS 1320.

Schuurmachines Specificaties

Er zijn een aantal specificaties die belangrijk zijn bij het kiezen van een schuurmachine. Als eerst kunt u kijken naar de stofafzuiging. U kunt kiezen voor een schuurmachine met een stofzakje. Als u geen bouwstofzuiger heeft, kunt u het best een schuurmachine met een eigen stofopvangsysteem kopen. Als u een stofzuiger heeft die fijnstof aankan, is een schuurmachine met aansluiting voor een stofzuiger voldoende. 

Schuurmachine Schuurpapier

U heeft natuurlijk ook schuurpapier nodig bij. Schuurpapier kunt u ook bij ons kopen. De maat en de gaten van het schuurpapier moeten matchen met de schuurmachine. Het is wel belangrijk dat u altijd let op de korrelgrootte. Schuurpapier tussen de korrelgrootte K40-K80 verwijderen oude verflagen. Schuurpapier met een korrelgrotte van K80-K120 gebruikt u bij het opschuren van nieuw hout. K120-180 schuurpapier is geschikt voor het opschuren van een bestaande verflaag, Als u wilt schuren tussen verf- en laklagen moet u schuurpapier hebben met een korrelgrootte tussen K180-K240.

U kunt snel en eenvoudig een schuurmachine bij ons bestellen! Meer dan 40000 klanten gingen u voor!