Einhell

Einhell

Einhell bestaat al meer dan 45 jaar en heeft zich in door de jaren heen gespecialiseerd in elektrisch gereedschap zoals handgereedschap en tuinmachines en stationair gereedschap. De producten worden onderverdeeld in twee collecties namelijk de Expert en de Classic collectie. De Expert collectie is gemaakt voor veelvuldig gebruik zoals professioneel gebruik. De Classic collectie is voor hobbymatig gebruik.

Einhell kwaliteit

Einhell heeft door de jaren heen een zeer breed assortiment ontwikkeld met onder andere airco’s, tuinhuizen en zelfs brandblussers. Het brede assortiment kwam de kwaliteit van de producten niet ten goede en hier heeft Einhell dan ook aan gewerkt. Einhell is begonnen met het inperken van het assortiment en teruggegaan naar de basis. De basis waarmee Einhell groot is geworden bestaat uit accu producten, power tools, stationair gereedschap en tuin gereedschap.

 

Na het inperken van het assortiment is Einhell begonnen met het zelf ontwikkelen van zijn eigen producten. De focus kwam hierdoor te liggen op innovatie en de kwaliteit van de producten is hierdoor zeer verbeterd. Einhell heeft zijn eigen kwaliteitsroute ontwikkeld waarbij er gekeken wordt naar de redenen van retouren en dit wordt verbeterd. Hierdoor wordt de levensduur van een product verlengd en zal de consument langer van het product kunnen genieten.

De producten worden ontwikkeld door een eigen team van ontwerpers. Deze zullen het product ontwerpen en aan de hand van het ontwerp wordt er een geschikte fabriek gezocht voor het fabriceren van het product. De producten worden na de fabricage uitvoerig getest en zijn allemaal voorzien van een TUV en CE certificeering.

De testen van Einhell worden allemaal gedaan in een eigen test centrum in Shanghai. Einhell heeft een totaal nieuw lab ontwikkeld van meer dan 1200m² om zijn eigen producten te testen. Hier wordt onder andere getest onder welke druk een product nog goed functioneert. 

De vernieuwde manier van het produceren van producten heeft ervoor gezorgd dat Einhell de kwaliteit van producten kan waarborgen. Dit wordt ook erkend door vele testrapporten die worden gedaan door onafhankelijke branche vakbladen. In Duitsland wordt de kwaliteit omschreven als "Sehr Gut" en al "Preistip" aangegeven. Dit betekend dat je voor een goede prijs een goede kwaliteit in huis haalt.

Einhell garantie

Einhell geeft op alle producten een garantie van twee jaar. Dit is de standaard garantie die iedere consument van Einhell krijgt. Wel wil Einhell dat het product langer te gebruiken is en dat de gebruiker het product zelf kan repareren. Zo biedt Einhell vervangende onderdelen aan. Na de garantieperiode is het dus mogelijk om bepaalde slijtage onderdelen los te bestellen.