Gardena Micro Drip System

Het Gardena Micro Drip systeem is een geavanceerd systeem voor micro irrigatie dat speciaal is ontworpen voor het besproeien van planten, bloembedden en tuinen met een laag waterverbruik. Deze installatie maakt gebruik van druppelbevloeiing met een druppelslang, waarbij water druppelsgewijs wordt afgegeven door een druppelaar aan de plantenwortels, waardoor er efficiënter wordt omgegaan met water in vergelijking met traditionele sproeisystemen.

Water geven bij de wortels met Gardena Micro Drip

Het Gardena Micro Drip systeem levert water direct op de grond bij de wortels van de planten, wat verspilling van water voorkomt en ervoor zorgt dat de planten optimaal worden voorzien van vocht. Zonder dat je de planten met de slang water hoeft te geven.
Het Gardena Micro drip systeem is een micro irrigatie systeem dat uit verschillende componenten bestaat, zoals leidingen, slangen, druppelslangen, druppelaars op een bepaalde afstand van elkaar, sproeiers en aansluitstukken, die je naar behoefte kunt combineren en aanpassen aan de specifieke eisen van je tuin. Je begint met de Gardena Micro Drip startset. Vandaar uit bouw je verder.

Met het Gardena Micro Drip systeem kun je de waterafgifte regelen met programmeerbare timers en sensoren, zodat je het irrigatiesysteem kunt instellen op een specifieke begin en eind tijd en omstandigheden, zoals de tijd van de dag, de plantensoorten en de bodemvochtigheid.

Bovendien bespaar je door de gerichte druppelirrigatie water, doordat het Gardena Micro Drip systeem waterverlies minimaliseert door verdamping en afloop.

Dit systeem is zeer geschikt voor zowel kleine als grote tuinen en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw planten en landschap. Het Gardena Micro Drip systeem is een handige en efficiënte manier om je tuin te voorzien van de juiste hoeveelheid water, en het helpt je om water en tijd te besparen bij het onderhoud van je tuin.

Onderdelen Gardena druppelsysteem in de tuin

null

  • Basisapparaat: De startbouwsteen voor de watervoorziening van het systeem. Het basisapparaat educeert de druk en filtert het water. Het apparaat is verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

  • Mestbijmengapparaat: Met het mestbijmengapparaat en de speciale universele meststof kunnen planten gericht worden gevoed.

  • Druppelaars: Er zijn drie verschillende modellen druppelaars. Een druppelaar zorgt voor exacte bewatering van bijvoorbeeld op de grond in de terraspotten. Seriedruppelaars zijn geschikt voor het fijn gedoseerd bewateren van bijvoorbeeld balkonbakken. Druppelaars in een druppelslang zijn goed geschikt voor het bewateren van plantenrijen met gelijke waterbehoefte, bijvoorbeeld heggen en bloemperken. Een druppelslang is een slang die om de 30 cm een opening heeft waar water in druppelvorm uit komt.

  • Sproeikoppen: Keuze uit meerdere sproeikoppen voor de verzorging van bijvoorbeeld bloemperken, een borders, voedingsgewassen, plantenbakken en struiken. Voor een fijn sproeiende beregening.

  • Tuinproeiers: De zwenksproeiers zijn speciaal voor rechthoekige oppervlakken, zoals perken en andere grote tuinvlakken. 

Quick & Easy verbindingstechniek voor de slang

Door de gepatenteerde eenvoudige verbindingstechniek Quick & Easy is het kinderlijk eenvoudig om het Gardena Micro Drip Systeem op te bouwen en uit te breiden. 

null

Het Quick & Easy verbindingssysteem is een speciale techniek die wordt gebruikt in het Gardena Micro Drip System om snel en gemakkelijk de verschillende onderdelen van het systeem met elkaar te verbinden. Deze verbindingstechniek maakt het installatieproces eenvoudig en vereist geen speciale gereedschappen.

Met het Quick & Easy verbindingssysteem kun je de slangen, druppelaars, sproeiers en andere onderdelen van het Gardena Micro Drip System moeiteloos met elkaar verbinden. Het enige wat je hoeft te doen, is de slang op de juiste lengte maken , op maat snijden en vervolgens de onderdelen in elkaar schuiven. Ze klikken stevig vast en vormen een betrouwbare en lekvrije verbinding.

Een van de belangrijkste voordelen van het Quick & Easy verbindingssysteem is de tijdsbesparing. Dankzij dit systeem kun je het micro-irrigatiesysteem snel en efficiënt installeren, zonder gedoe met ingewikkelde verbindingen of het gebruik van gereedschap. Zelfs als je geen ervaring hebt met het installeren van irrigatiesystemen, kun je met het Quick & Easy verbindingssysteem probleemloos aan de slag.

Bovendien is het Quick & Easy verbindingssysteem ook flexibel. Je kunt de verbindingen gemakkelijk losmaken en aanpassen als je wijzigingen wilt aanbrengen in je irrigatiesysteem. Dit maakt het systeem zeer aanpasbaar aan de veranderende behoeften van je tuin.

Mogelijkheden voor automatische bewatering

Het Gardena Micro Drip System is automatisch te besturen met een besproeiingsbesturing van Gardena. Met de besproeiingsbesturing wordt je tuin volledig automatisch besproeid! Ook de Gardena besproeiingscomputers kan je vinden in deze online winkel met artikelen voor het bewateren voor je tuin. De besproeiingscomputers kunnen gecombineerd worden met de Gardena regensensor of bodemvochtigheidssensor. Met het gebruik van een sensor kan nog meer water worden bespaard. 

Druppelbewatering met een druppelslangen 

Een druppelslang kan worden ingezet als alternatief voor losse druppelaars in de aanvoerbuis of de verdeel druppelbuis, bijvoorbeeld bij een rij planten met een gelijke waterbehoefte. De druppelslang van Gardena zijn om de 30 cm, dus 3 per meter, reeds voorzien van een druppelaar. Dit is het verschil met een zweetslang waarbij over de gehele slang water wordt afgegeven.

Gardena heeft bovengrondse en ondergrondse druppelslangen in het assortiment. Bij ondergrondse druppelslangen is de bewatering geheel uit het zicht. Ook zijn er Start-Sets beschikbaar met druppelslang en basisapparaat. De sets worden kant en klaar geleverd. Je hoeft de set alleen aan te sluiten op de kraan en de druppel te plaatsen. 

Meer informatie over Gardena Druppelbewatering met een druppelslang.  

Druppelbewatering zonder waterkraan

Wanneer je geen waterkraan buiten hebt, kan je ook kiezen voor de complete bewateringssets van Gardena waarbij het water uit een reservoir wordt gepompt. De volautomatische sproeisets kunnen bijvoorbeeld het water pompen uit je regenton. Het systeem is uit te breiden met de Gardena elektronische regensenor of een bodemvochtigheidssensor voor extra waterbesparende bewatering. Ook ideaal voor automatische bewatering van je tuin, balkon of terras tijdens de vakantie. Bekijk hier onze gehele assortiment  Tuinslangen . Heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag advies. Wij hebben een ruime voorraad van Micro Drip artikelen, waardoor je de bestelling snel in huis hebt.