Bent u op zoek naar een doe het zelf plant terrarium? Dan zit u goed bij Haxo! U vindt bij ons zowel gesloten als open terrariums.

Plant Terrarium

Het grote voordeel van een gesloten terrarium is dat u deze alleen maar hoeft te vullen, waarna u er geen omkijken meer naar heeft. Hoe kan dit? Daar leest u op deze pagina meer over. Bij een open plant terrarium dient u de plantjes wél te voorzien van water. U bestelt uw plant terrarium eenvoudig online bij Haxo. We zorgen voor een snelle levering!

Plant terrarium starter set

In het ruime aanbod van Haxo vindt u onder andere een plant terrarium starter set. Het is namelijk wel een vak apart om een gesloten terrarium te vullen. In de video hieronder ziet u hoe u het beste te werk kunt gaan. Alles wat u nodig heeft, vindt u in onze plant terrarium starter set:

  • Trechter
  • Drainage stenen
  • Potgrond
  • Koolstof
  • Grijpertje met klauw, kwast, harkje en schepje

De bovengenoemde materialen worden speciaal gemaakt voor het plant terrarium. Zo zijn het grijpertje, harkje en schepje uitschuifbaar, zodat u gemakkelijk het terrarium in kunt richten.

Plant terrarium ecosysteem

Een gesloten plant terrarium is een zelfvoorzienend ecosysteem. Nadat u de pot hebt gevuld met stenen, grond en plantjes, voegt u water toe. Houd het terrarium eerst een week open zodat het water kan verdampen. Na een week sluit u het terrarium en ontstaat er aan de binnenkant een constante verdamping en een hoge luchtvochtigheid. U heeft nu in uw plant terrarium een waar ecosysteem gecreëerd en u hoeft de plantjes nooit meer water te geven!

Plant terrarium kopen

Bij Haxo kunt u voor een scherpe prijs een plant terrarium kopen. Wij hebben onze producten ruim op voorraad. Daarom kunt u onze terrariums in grote en kleine aantallen bestellen. U vindt bij ons tevens accessoires voor uw groentetuin, zoals kweekkassen, kweekbakken en turfpotten. Wie groene vingers heeft, is dan ook aan het juiste adres bij Haxo! Kies ervoor uw plant terrarium te kopen in onze webshop en profiteer van een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding!