Een plantensteun biedt ondersteuning, zodat je tuin- en kamerplanten niet gaan doorhangen. De plantensteunen van Haxo kunnen als geheel besteld worden, zoals de Nature plantensteun verzinkt met schulprand. Deze steekt je in de aarde. Vervolgens zorgt de schulprand ervoor dat de bloemen en de plant niet gaan hangen.

Plantensteun

Een plantensteun is een ondersteunend hulpmiddel dat wordt gebruikt in de tuinbouw en tuinieren om planten te ondersteunen en te geleiden tijdens hun groei. Plantensteunen worden vaak gebruikt om te voorkomen dat planten omvallen, doorbuigen of breken als gevolg van hun eigen gewicht, sterke wind of overmatige regen.

Verschillende soorten plantensteunen

Plantensteunen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en materialen, afhankelijk van het type plant dat moet worden ondersteund en de specifieke behoeften van de tuinier. Enkele veel voorkomende soorten plantensteunen zijn:

  1. Stokken: Lange, rechte stokken gemaakt van materialen zoals bamboe, metaal of kunststof, die naast planten worden geplaatst om ze omhoog te houden en te geleiden tijdens het groeien.

  2. Ringsystemen: Metalen of kunststof ringen die om planten worden geplaatst om ze op te tillen en te ondersteunen terwijl ze groeien.

  3. Kooien: Draad- of metalen kooien die om planten worden geplaatst, zoals tomatenplanten, om ze te ondersteunen en te voorkomen dat ze omvallen of zich verspreiden.

  4. Wiggen: Kleine houten of plastic wiggen die onder de takken van planten worden geplaatst om ze omhoog te houden en te voorkomen dat ze naar beneden hangen.

Het gebruik van plantensteunen helpt niet alleen om de gezondheid en groei van planten te bevorderen, maar kan ook bijdragen aan een nettere en opgeruimde uitstraling van de tuin.

Plantensteun van metaal

Een plantensteun kan je bestellen in verschillende varianten, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de plantensteun metaal. De Plantensteun verzinkt halfrond steek je  als één geheel in de grond. Je kunt ook kiezen voor een Plantenstok met verstelbare clip. In dat geval kun je een plantenring in de clip plaatsen, zodat je een complete plantensteun krijgt. Wanneer de plant blijft doorgroeien, kun je de clip en de ring naar boven schuiven. Zijn je bloemen en planten tijdens het hele groeiproces van steun verzekerd!    

Plantensteun koop je bij Haxo 

Bij Haxo heb je wat te kiezen! Je kunt een complete plantensteun kopen of een plantensteun met plantstok. Bij Haxo hebben we een groot assortiment met alle producten op het gebied van kweken en tuin. Maar het houdt niet op met je tuin. Heb je een kamerplant die wat hulp kan gebruiken? Dan is een Nature Kamerplantrekje iets voor jou! Haxo zorgt voor een snelle levering. Vandaag besteld is binnen snel in huis!

Haxo: Hèt adres voor je klus!