Spax Spaanplaatschroeven RVS Pozidrive 3.5 x 25 mm Voldraad - 200 stuks

Op = Op
Merk:
Spax
Artikelnummer:
41.199.08
Materiaal:
A2 RVS
Levertijd:

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld is zelfde dag verzonden

€ 11,50 9,20 7,60 excl. btw

Je bespaart 20%


Productomschrijving Spax Spaanplaatschroeven RVS Pozidrive 3.5 x 25 mm Voldraad - 200 stuks

  • SPAX kwaliteit die u gewend bent
  • Makkelijk in te draaien

De Spax spaanplaatschroeven RVS pozidrive 3.5 x 25 mm Voldraad worden geleverd per 200 stuks. Deze schroeven beschikken over een platte kop met pozidrive kruisindruk. Uitgevoerd met een gepatenteerd golfsnede profiel zijn de schroeven makkelijker in te draaien, hebben ze een hogere uitrekwaarde en zijn de splintervrij.

Voor welke soorten hout zijn spaanplaatschroeven geschikt?

Spaanplaatschroeven zijn geschikt voor de meeste soorten hout. De spaanplaatschroef wordt ook wel de universele schroef genoemd en zijn daarom niet alleen geschikt om te gebruiken in spaanplaten. Door de scherpe punt aan deze spaanplaatschroef zal deze gemakkelijk het hout in draaien. U hoeft hierdoor minder druk op de schroef te zetten. Spaanplaatschroeven zijn niet geschikt om in hardhout te draaien. Hiervoor worden sterkere schroeven geadviseerd zoals vlonderschroeven.

RVS schroeven

RVS spaanplaatschroeven zijn gemaakt van het zogenaamde A2 RVS. A2 RVS is een roestbestendige staalsoort voor de meeste omgevingen. Dit betekend dat deze schroeven niet zullen gaan oxideren in normale omstandigheden. In agressieve omgevingen zoals een zeeklimaat of industrieatmosfeer zal de schroef wel kunnen gaan oxideren. 

Schroefkopmodel

Er zijn verschillende soorten spaanplaatschroeven met verschillende koppen en aansluitingen. De meest gangbare kop van spaanplaatschroeven is de platverzonken kop. De platverzonken kop zal zichzelf in het hout verzinken waardoor de schroef niet boven het hout uitkomt. Ook is er de bolkop spaanplaatschroef. De bolkop spaanplaatschroef heeft een bolle kop die uit het hout komt. Deze valt dus niet helemaal weg in het hout.

Schroefaansluiting

Er zijn twee veelgebruikte aansluitingen bij spaanplaatschroeven. Dit zijn de torx en pozidrive aansluiting. Een pozidrive aansluiting is de meest gebruikte aansluiting. De spaanplaatschroeven pozidrive bestaan daarom ook al vele jaren. De spaanplaatschroeven torx zijn de laatste jaren steeds meer aan het opkomen. De torx kop heeft de vorm van een ster en biedt volgens bouwvakkers meer grip. Deze aansluiting is handig wanneer u in hardere houtsoorten wilt boren.

Welke machine moet ik gebruiken voor deze schroef?

Om spaanplaatschroeven in het hout te draaien adviseren wij een accu schroef-/boormachine. Voor langere schroeven adviseren wij een boormachine die in twee standen kan werken. Langere schroeven kan je dan met een laag toerental het hout in draaien. De boormachine heeft dan meer kracht en zal minder snel over de schroefkop heen draaien.

Ook voor spaanplaatschroeven van andere merken bent u bij ons aan het goede adres. Bekijk hier onze gehele collectie spaanplaatschroeven! Benieuwd geworden naar alle schroeven van Spax? Bekijk dan hier het gehele assortiment van het merk Spax.


Kenmerken Spax Spaanplaatschroeven RVS Pozidrive 3.5 x 25 mm Voldraad - 200 stuks

Merk
Spax
Barcode
4003530014659
Diameter (mm)
3,5
Gewicht
254 gram
Materiaal
A2 RVS
Lengte (mm)
25
Schroefkopmodel
Platte kop
Schroefuitvoering
Voldraad