Wovar spaanplaatschroeven Torx Verzinkt 4x40mm

Best verkocht
Merk:
Wovar
Artikelnummer:
52331
Materiaal:
Verzinkt staal
Levertijd:

Op werkdagen voor 17:00 uur besteld is zelfde dag verzonden

4,49 3,71 excl. btw


Productomschrijving Wovar spaanplaatschroeven Torx Verzinkt 4x40mm

  • Wovar, kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Schroef met snijpunt
  • IJzersterk

De Wovar spaanplaatschroeven torx verzinkt 4.0 x 40 mm worden geleverd in een verpakking van 200 stuks. Door de scherpe punt aan deze schroef draait deze gemakkelijk in het hout. Hierdoor is voorboren vaak niet nodig. Deze schroef is 40mm lang waarvan 24mm voorzien is van schroefdraad. De spaanplaatschroeven hebben een extra kleine platverzonken kop. Voor deze schroeven wordt een Wovar Torx 20 (TX20) bitje aanbevolen.

Voor welke soorten hout zijn spaanplaatschroeven geschikt?

Spaanplaatschroeven zijn geschikt voor de meeste soorten hout. De spaanplaatschroef wordt ook wel de universele schroef genoemd en zijn daarom niet alleen geschikt om te gebruiken in spaanplaten. Door de scherpe punt aan deze spaanplaatschroef zal deze gemakkelijk het hout in draaien. U hoeft hierdoor minder druk op de schroef te zetten. Spaanplaatschroeven zijn niet geschikt om in hardhout te draaien. Hiervoor worden sterkere schroeven geadviseerd zoals vlonderschroeven.

Verzinkte schroeven

Door een schroef te verzinken wordt het ijzer van de schroef beschermd tegen roest. Een verzinkte schroef zal daarom niet snel gaan roesten, maar zijn wel kwetsbaarder dan RVS spaanplaatschroeven. Als u bij een verzinkte schroef 1 keer doordraait over de kop zal de beschermlaag worden aangetast en is de kans op roest aanzienlijk groter. Roestende schroeven voorkomen? Gebruik onze Wovar rvs spaanplaatschroeven!

Schroefkopmodel

Er zijn verschillende soorten spaanplaatschroeven met verschillende koppen en aansluitingen. De platverzonken kop zal zichzelf in het hout verzinken waardoor de schroef niet boven het hout uitkomt. Ook is er de bolkop spaanplaatschroef. De bolkop spaanplaatschroef heeft een bolle kop die uit het hout komt. Deze valt dus niet helemaal weg in het hout.

Schroefaansluiting

Deze schroef is voorzien van een torx aandrijving. Torx aandrijving wordt aanbevolen door timmermannen en bouwvakkers. Dit komt omdat een torx aandrijving zorgt voor extra grip. De spaanplaatschroeven torx zijn de laatste jaren steeds meer aan het opkomen. Deze aansluiting is vooral handig wanneer u in hardere houtsoorten wilt boren.

Welke machine moet ik gebruiken voor deze schroef?

Om spaanplaatschroeven in het hout te draaien adviseren wij een accu schroef-/boormachine. Voor langere schroeven adviseren wij een boormachine die in twee standen kan werken. Langere schroeven kan je dan met een laag toerental het hout in draaien. De boormachine heeft dan meer kracht en zal minder snel over de schroefkop heen draaien.

Ook voor spaanplaatschroeven van andere merken bent u bij ons aan het goede adres. Bekijk hier onze gehele collectie spaanplaatschroeven! Benieuwd geworden naar alle schroeven van Wovar? Bekijk dan hier de gehele Wovar collectie


Kenmerken Wovar spaanplaatschroeven Torx Verzinkt 4x40mm

Merk
Wovar
Barcode
8719747471357
Verpakking
200 Stuks
Materiaal
Verzinkt staal
Lengte
40 mm
Breedte
4.0 mm
Schroefkopmodel
Kleine platverzonken kop
Schroefuitvoering
Torx 20
Schroefdraadlengte (mm)
24 mm