Tochtstrip zelfklevend

Met een tochtstrip zelfklevend kun je kieren en openingen rond ramen en deuren afdichten. Deze strips voorkomen dat tocht, stof en geluid van buiten naar binnen komen en dragen bij aan een betere isolatie van je woning. Hierdoor bespaar je geld en energie!

Zelfklevende tochtstrips zijn meestal gemaakt van materialen zoals rubber, siliconen of borstelharen en kunnen worden bevestigd aan de randen van ramen en deuren. Deze flexibele afdichting is een effectieve manier om energieverlies te verminderen, de energie-efficiëntie te verbeteren en het comfort in een ruimte te verhogen door ongewenste koude luchtstromen te minimaliseren.

Voor de kleinere kieren zijn tochtdorpels en borstelstrips misschien iets teveel van het goede. Met een zelfklevende tochtstrip creëer je snel en eenvoudig een oplossing voor het tocht probleem van je deur of raam!  Zelfklevende tochtband is beschikbaar in verschillende materialen, kleuren, lengtes en diktes. Deze zijn eenvoudig aan te brengen en laten uw deur of raam onbeschadigd!

Tochtstrip voor ramen en deuren met kieren

Een zelfklevende tochtstrip voor ramen en deuren met kieren biedt effectieve isolatie en afdichting om tocht, stof en geluid te verminderen. Of je deur nu een grote of kleine kier openlaat, de tocht die dit veroorzaakt kan met gemak worden verholpen met een tochtstrip zelfklevend. Deze flexibele tochtstrip is gemaakt van siliconen en toepasbaar op naar binnen- én naar buiten draaiende deuren. Ook is deze zelfklevende tochtstrip deur in een zwarte variant beschikbaar!

Tochtstrip zwart aanbrengen

Hoe breng je een zelfklevende tochtstrip aan?

Tochtstrips hebben verschillende eigenschappen die bijdragen aan hun functionaliteit en effectiviteit bij het isoleren en afdichten van kieren bij ramen en deuren. Door het tochtband op de juiste manier aan te brengen profiteer je het meeste van de tochtwerende eigenschappen. 

Eenvoudige en snelle montage:

De zelfklevende achterzijde van de tochtstrip maakt een eenvoudige en snelle installatie mogelijk zonder speciaal gereedschap. Je kunt de strip direct aanbrengen op het kozijn, de deur of het raamkozijn, zonder extra bevestigingsmiddelen. De tochtstrips hebben een goede aanhechtingswaarde zodat ze goed op hun plek blijven zitten.

 • Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en stofvrij is voordat je begint. Gebruik een goede cleaner zoals Tec7 Multiclean of deze 'wonderspons'. Hierdoor weet je zeker dat de tochtstrip goed vast komt te zitten en niet loslaat door een slechte hechting als gevolg van aangekoekt vuil en vet. 
 • Meten en snijden: Meet de lengte van de opening en snijd de tochtstrip op maat met een schaar of mes
 • Verwijder beschermfolie: Verwijder voorzichtig de beschermfolie van de zelfklevende zijde van de strip.
 • Aanbrengen: Plaats de tochtstrip op de gewenste locatie en druk stevig aan om een goede hechting te garanderen.
 • Controle: Controleer of de strip gelijkmatig is aangebracht en alle kieren effectief afdicht.

Wat zijn de eigenschappen van een zelfklevende tochtstrip?

Flexibiliteit:

Zelfklevende tochtstrips zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de contouren van ramen en deuren. Dit zorgt voor een goede pasvorm, zelfs bij oneffen oppervlakken.

Goede afdichting en geluidsreductie:

Door de kieren rond ramen en deuren af te dichten, biedt de tochtstrip een effectieve barrière tegen ongewenste koude luchtstromen. Dit draagt bij aan een betere isolatie van de ruimte. Naast het voorkomen van tocht helpt de tochtstrip ook bij het verminderen van geluidsoverdracht, waardoor een meer comfortabele en rustige leefomgeving ontstaat. 

Temperatuur ongevoelig en energiebesparend:

Het verminderen van tocht en het afsluiten van kieren dragen bij aan het behoud van warmte in de winter en koelte in de zomer. Hierdoor kan het energieverbruik voor verwarming en koeling worden verminderd, wat resulteert in lagere energiekosten.

Lange levensduur door groot terugveringsvermogen:

Zelfklevende tochtstrips voor ramen en deuren gaan lang mee zodat je voor vele jaren vrij bent van nare tochtstromen van de kieren. Dit komt mede door het materiaal en het uitstekende terugveringsvermogen van de strips. Ze zijn bestand tegen dagelijkse slijtage en behouden hun vorm en tochtwerende werking gedurende lange tijd.

Soorten zelfklevende tochtstrips

Zelfklevende tochtstrips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, dikten en kleuren om tegemoet te komen aan diverse behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende varianten:

 • Rubberen tochtstrips: Gemaakt van rubber, zijn flexibel en duurzaam. Ze zijn geschikt voor het afdichten van kieren rondom deuren en ramen.
 • Siliconen tochtstrips: Gemaakt van siliconenrubber, hebben uitstekende flexibiliteit en zijn bestand tegen extreme temperaturen. Ze bieden een goede afdichting.
 • Schuimrubberen tochtstrips: Gemaakt van schuimmaterialen, zijn lichtgewicht en bieden isolatie en afdichting.

Dikten:

Tochtstrips zijn verkrijgbaar in verschillende dikten, variërend voor dunne tot dikke kieren. Heb je een kleine kier neem dan ook een dunne tochtstrip zodat het raam of de deur goed sluit. Neem je een te dikke tochtband dan heb je kans dat de deur of het raam moeilijk sluit. De dikte kan ook de mate van isolatie beïnvloeden.

Kleuren:tochtstrip wit

 • Witte tochtstrips zijn populair omdat ze goed passen bij witgeschilderde kozijnen en deuren. Ze vallen minder op en kunnen naadloos integreren met het bestaande kleurenschema.
 • Bruine tochtstrips zijn geschikt voor houten deur- en raamkozijnen. Ze kunnen een natuurlijke uitstraling behouden.
 • Zwart kan een moderne en stijlvolle keuze zijn. Het wordt vaak gebruikt bij metalen of donkergekleurde kozijnen.
 • Transparante tochtstrips zijn discreet en kunnen worden gebruikt wanneer onopvallende afdichting gewenst is.

Profielvormen: Tochtstrips zijn beschikbaar in verschillende profielvormen om te passen bij verschillende soorten kieren en spleten.

Zelfklevend tochtband kopen

Met tochtband sluit je kieren en ongewenste koude luchtstromen af. Dit geeft je direct meer woongenot en lagere stookkosten wat een investering in zelfklevende tochtstrips een slimme keuze maakt! Bij het kiezen van zelfklevende tochtstrips is het belangrijk om rekening te houden met de toepassing, het type deur of raam, en de esthetische voorkeuren. Naast de kleur en vorm is het ook belangrijk om de  juiste dikte te bepalen van de tochtstrip zodat je deur of raam niet te veel knelt.

Het assortiment tochtstrips bij Haxo biedt diverse opties om een goede oplossing te bieden aan verschillende problemen van tocht en trekking in je woning. Als je meerdere zelfklevende tochtstrips –en/of andere producten- in één keer aanschaft, is de verzending mogelijk gratis!

De verzending wordt bezorgd via PostNL. Een tochtstrip zelfklevend kopen doe je eenvoudig online bij Haxo.nl! Heb je vragen tijdens het bestellen van de zelfklevende tochtstrips neem dan contact met ons op via de klantenservice!