Velda filterschuim

Zonder het juiste filtermateriaal zal uw vijverfilter niet optimaal presteren. Het is daarom essentieel dat u de juiste combinatie van Velda filterschuim en filtermaterialen gebruikt. Voor een goede filtering van het water in uw vijver moet uw filtermateriaal voldoen aan twee voorwaarden:

  • Het moet zichtbaar vuil uit het water zeven
  • Het moet onzichtbaar vuil en organische afvalstoffen (bijvoorbeeld oud visvoer) omzetten in ongevaarlijke stoffen

Het zeven van het vuil valt onder de zogenaamde mechanische filtering. Hiervoor is het Velda filterschuim erg geschikt. De sterke nylonvezels verwijderen op een uitstekende manier grof vuil uit het water. Voor het omzetten van het gezeefde vuil in ongevaarlijke stoffen kunt u gebruikmaken van biologische en ook chemische Velda filtermateriaal.

Velda Filterschuim kopen

Maakt u in uw vijver gebruik van een vijverfilter, bijvoorbeeld een van de Velda Biofilters of de Velda Floating Filter dan kunt u bij Haxo het bijpassende  Velda filterschuim kopen. Als de filter in uw nieuwe vijverfilter aan vervanging toe is, kunt u in onze webwinkel eenvoudig losse filters kopen. Op die manier kunt u uw filter gedurende een lange periode gebruiken zonder dat de zuiveringskracht afneemt.

U kunt bij ons niet alleen Velda Filterschuim kopen maar ook talloze andere elementen die nodig zijn voor het onderhoud en gezond houden van uw vijver. Kijk eens rond in ons uitgebreide Velda vijverassortiment en bestel gemakkelijk en snel online. Wij zorgen dat uw aankoop snel bij u wordt thuisbezorgd.