Velda UV-C

Is uw vijverwater groen in plaats van kristalhelder? Dan wordt het tijd om de algen die uw zicht belemmeren te bestrijden met de krachtige Velda UV-C lamp. Het ultraviolette licht steriliseert als het ware uw vijverwater en doodt zweefalgen, ziektekiemen en schimmels. Met de Velda UV-C lamp creëert u een vijver met helder en gezond water, kortom een gezond leefgebied voor uw vissen en waterplanten. Voor een optimale werking is het raadzaam om de lamp elk jaar te vervangen.

Velda UV-C filter

Bij Haxo vindt u een breed scala aan UV-C lampen in allerlei soorten en maten. Een Velda UV-C filter kunt u gemakkelijk combineren met een van onze Velda vijverfilters. Deze filters zijn voorzien van een stroomonderbreker en een controleglas zodat u bij het onderhoud niet per ongeluk in contact komt met de schadelijke UV-straling. Dankzij de extra uitstroomopening en snelkoppelingen kunt u gemakkelijk een slangen monteren. Dit Velda UV-C filter kan niet in de vijver geplaatst worden en dient op een droogstelling te staan.

Velda UV-C Unit 36 Watt

Naast het UV-C filter kunt u ook kiezen voor een UV-C Unit, zoals de Velda UV-C Unit 36 Watt. Deze voorkomt dat het UV-licht in aanraking komt met de goede micro-organismen uit een biologisch filter, zoals de Velda Biofill. Deze micro-organismen moeten immers juist in leven blijven om hun werk te kunnen doen. De Velda UV-C Unit 36 Watt is ook te combineren met de Velda Clear Control.
U kunt bij Haxo zowel vijverfilters met UV-C als losse UV-C lampen kopen. Bekijk ons uitgebreide assortiment en kies de lamp die het beste bij uw vijversysteem past!