Gazonmest

Gazonmest Winkel

Bent u opzoek naar mest voor uw gazon of wilt u uw gazon groener maken? Bij Haxo bent u op de juiste plek! Haxo heeft zorgvuldig een uitgebreid assortiment samengesteld voor de verzorging van uw gazon. Er zijn verschillende soorten mest te krijgen voor elke grootte gazon, waaronder ook organische gazon mest. Van het merk Wolf Garten is ook Gazongroen verkrijgbaar, hierdoor krijgt u binnen een korte tijd weer een mooi donkergroen gazon.

Onderhouden van uw gazon

Voordat u begint met het bemesten van uw gazon kunt u het beste eerst een grondmonster nemen om te zien of de grond waarop uw gazon ligt wel van de juiste kwaliteit is. Wanneer de grond te zuur blijkt te zijn dan adviseert Haxo u om rond de maand maart uw gazon met gazon kalk op de juiste zuurgraad te brengen.

Let op: Wanneer u kunstmest gebruikt dan moet u 3 weken wachten na het kalken voordat u gaat bemesten, bij organische mest kunt u direct beginnen met bemesten.

Heeft u een gazon waar veel op gelopen/gespeeld wordt, een gazon die op delen opnieuw moet worden ingezaaid of een bodem met een dichte structuur (leem of veen) dan kunt u het best eerst nog verticuteren om zo uw gazon wat extra lucht te geven. Dit kunt u doen met eeen verticuteerhark of een verticuteermachine.

Dan komt nu het moment om uw gazon voldoende voeding te geven. Let hierbij op het soort mest dat u kiest, kunstmest werkt snel en kort terwijl organische mest tragen en langer werkt.  Maai uw gras vervolgens regelmatig, het is het beste als dit elke week nodig is (dan krijgt het gras voldoende voeding), maai uw gras op 2,5 cm en als er veel op gelopen wordt op 4 cm.

Let op: Sproei vervolgens niet te vaak, elke 5 dagen is voldoende en dan het liefst 's avonds. Breng vervolgens in september de wintermest aan voor het optimale behoud van uw gazon.