Een luchtsteen zorgt voor een optimale verspreiding van luchtbellen over de vijver. Via een luchtslang pompt een zuurstofpomp onder druk lucht in de luchtstenen, zodat er luchtbellen ontstaan. De vijver wordt niet alleen van lucht voorzien, maar blijft ook ijsvrij doordat het water rond de luchtsteen in beweging blijft, zodat schadelijke gassen gemakkelijk uit de vijver kunnen ontsnappen.

Luchtsteen

Luchtsteen

Bij het uitkiezen van de juiste luchtsteen is het belangrijk dat de diameter van de luchtslang past bij de aansluiting van de luchtsteen. Voor een optimale werking van de luchtsteen kunt u deze het beste plaatsen op een diepte van zo’n 30 centimeter onder het wateroppervlak.

Luchtsteen kopen

De daimeter van de luchtstenen varieert tussen 80 en 150 mm. Bij de productinformatie kunt u zien welke luchtsteen bij uw luchtpomp past. Heeft u een luchtslang nodig voor een extra luchtsteen, kijk dan bij ons assortiment vijverslangen. Een luchtsteen kopen doet u eenvoudig bij Haxo! Wanneer u vandaag besteld, geniet u binnen enkele werkdagen van een vijver die bruist van het leven!