Wil je op een slimme en waterbesparende manier je tuin bewateren? Ontdek onze hoogwaardige druppelslangen en creëer een effectief druppelsysteem voor een optimale irrigatie.

Druppelslangen

Druppelslangen: Efficiënte bewatering voor jouw tuin met druppelbevloeiing

Een druppelslang is een flexibele irrigatie slang die speciaal is ontworpen voor irrigatiedoeleinden in de tuinbouw, tuinieren en landschapsarchitectuur. Het is een efficiënt en waterbesparend irrigatiesysteem dat water langzaam en gelijkmatig afgeeft aan de plantenwortels. Bij Haxo kunt u terecht voor al uw producten op het gebied van druppelbevloeiing , micro-irrigatie en beregeningssystemen. Door ons grote assortiment en scherpe prijs heeft u een ruime keuze. Bovendien hebben we een ruime voorraad!

Beregening en irrigatie slangen: Slimme oplossingen voor jouw tuin

Verbeter je tuin met ons assortiment beregenings- en irrigatieslangen. Onze druppelslang is ontworpen voor efficiënte waterafgifte, waardoor je planten de juiste hoeveelheid water krijgen zonder verspilling.

Een druppelslang heeft druppelaars

De druppelslang is voorzien van kleine gaatjes of druppelaars langs de lengte van de slang. Deze gaatjes laten water druppelsgewijs vrijkomen, waardoor het water direct naar de wortelzone van de planten wordt geleid. Dit zorgt voor gerichte en gecontroleerde bewatering, waardoor verspilling van water wordt voorkomen en planten optimaal kunnen groeien.

De druppelslang kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen , zoals het bewateren van tuinbedden, moestuinen, bloembedden, heggen, struiken, borders en bomen. Het kan ook worden gebruikt in kassen en tuinbouwgebieden voor een efficiënte irrigatie van gewassen.

De voordelen van een druppelslang

Een voordeel van een druppelslang is dat het water direct aan de plantenwortels wordt afgegeven, waardoor verdamping en afspoeling worden verminderd. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van water en helpt bij het besparen van waterbronnen.

Daarnaast biedt een druppelslang ook andere voordelen, zoals het voorkomen van onkruidgroei , het verminderen van schimmelziekten doordat het bladoppervlak droog blijft, en het besparen van tijd en moeite, omdat handmatig water geven niet meer nodig is.

Druppelslangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, waardoor ze geschikt zijn voor diverse tuin- en landbouwtoepassingen. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en aangesloten op een waterbron, zoals een kraan of een irrigatiesysteem.

Ervaar de voordelen van tuinbewatering met druppelslang. Bespaar water, verminder onkruidgroei en geef je planten precies de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Onze druppelslangen zijn geschikt voor zowel kleine borders als grote tuinen.

Wanneer kies je voor een druppelslang in plaats van een pop-up sproeier? 

Het kiezen tussen een druppelslang en een pop-up sproeier hangt af van verschillende factoren en specifieke behoeften voor irrigatie. Hier zijn enkele situaties waarin het gebruik van een druppelslang meer geschikt kan zijn:

  1. Gerichte bewatering : Als je specifieke planten, bloembedden of rijen gewassen wilt bewateren, is een druppelslang ideaal. De gaatjes in de slang geven water direct aan de wortelzone van de planten, waardoor verspilling wordt voorkomen en water efficiënter wordt gebruikt.

  2. Waterbesparing : Een druppelslang is zeer efficiënt als het gaat om waterbesparing. Doordat het water gericht naar de wortels wordt gebracht, minimaliseert het verdamping en afspoeling. Dit is vooral belangrijk in gebieden waar water schaars is of waar beperkingen gelden voor watergebruik.

  3. Langzame en constante bewatering : Een druppelslangen levert water langzaam en gelijkmatig, waardoor de grond gelijkmatig vochtig blijft. Dit is voordelig voor planten die een constante vochtigheid nodig hebben, zoals bepaalde groenten, bloemen of kruipende planten.

  4. Onkruidbestrijding : Een druppelslang kan helpen bij het verminderen van onkruidgroei. Omdat het water alleen aan de plantenwortels wordt afgegeven, blijft het omringende grondoppervlak droger, waardoor de groei van onkruid wordt beperkt.

Al met al is een druppelslang een praktische en efficiënte oplossing voor gecontroleerde irrigatie en het leveren van water aan planten op een gerichte en waterbesparende manier. Het is een waardevol hulpmiddel voor tuinders en tuinliefhebbers die streven naar een gezonde en goed verzorgde tuin.

Druppelsysteem met Rainbird: Kwaliteit en betrouwbaarheid

Kies voor bewezen kwaliteit met onze druppelsystemen, waaronder die van het gerenommeerde merk Rainbird. De specialist op het gebied van beregening. Optimaliseer de waterafgifte en profiteer van betrouwbare bewatering met minimale inspanning.

Druppelslangen meter voor meter: Flexibiliteit en precisie

Met een druppelslang geeft u de planten bij de wortel water, waardoor het water met precisie wordt gebruikt. Op een afstand van 30 centimeter heeft de druppelslang een druppelaar. Op een meter heeft de druppelslang dus drie druppelaars. Per druppelaar geeft de druppelslang 2,3 liter water per uur af. Dat betekent dat een druppelslang per meter 3 x 2,3 liter = 6,9 liter water per uur afgeeft. Bij een druppelslang van 25 meter verbruikt u dus 25 x 6,9 liter water = 172,5 liter. En bij een druppelslang van 50 meter wordt 50 x 6,9 liter = 345 liter water verbruikt per uur. En dat al bij een hele lage werkdruk! De waterdruk is niet van invloed op de waterafgifte van de druppelslang, omdat deze slang drukgereguleerd is.

Hiermee kun je op een efficiënte manier je tuin voorzien van water, afgestemd op de specifieke behoeften van elke plant.

Druppelslang aanleggen: Eenvoudig en doeltreffend

Het aanleggen van een druppelslang in de tuin is heel eenvoudig. De druppelslang wordt in een enkele of een dubbele rij langs de planten of hagen gelegd. Heeft u een border dan is het ook mogelijk om de druppelslang slingerend tussen de planten te leggen.

Om een afstand te overbruggen waar geen water hoeft te worden afgegeven omdat daar geen planten staan, kunt u gebruik maken van een irrigatie slang.

De druppelslang wordt op de juiste lengte geknipt met een druppelslangschaar. Om een aftakking te maken of om twee delen druppelslang met elkaar te verbinden worden druppelslang koppelingen gebruikt. Uiteraard bij Haxo te verkrijgen voor een scherpe prijs en uit voorraad leverbaar. Een druppelslang koppeling is een klemkoppeling die over de druppelslang wordt geschoven en wordt aangedraaid.

Druppelslangen snel en direct beschikbaar

Wij begrijpen dat tijd belangrijk is. Daarom hebben wij voldoende druppelslangen op voorraad voor een scherpe prijs, zodat je snel aan de slag kunt met het optimaliseren van je tuinbewatering.

Ontdek de voordelen van druppelbevloeiing met onze hoogwaardige druppelslangen. Bestel vandaag nog en profiteer van een efficiënte, waterbesparende en nauwkeurige bewatering voor jouw tuin.