Tyleenslangen: Duurzame oplossingen voor veilige waterleidingen, beregeningsystemen en gasleidingen. 

In ons assortiment hebben we allerlei soorten tyleenslangen. Of u nou een drinkwaterleiding wilt aanleggen, een beregeningssysteem in de tuin wilt of u installeert een gasleiding. Voor elke klus hebben wij de juiste tyleen. 

Tyleenslang

Ontdek onze uitgebreide collectie tyleenslangen, tyleen koppelingen en accessoires die zijn ontworpen voor betrouwbaarheid en efficiëntie in diverse toepassingen. Zo is er een tyleen waterleiding met een speciale tyleen koppeling voor water, maar ook een tyleen gasleiding met aparte tyleen koppelingen speciaal voor de gasleiding. De meest gebruikte tyleenslang is de tyleenslang 16 mm en de tyleenslang 25 mm. Deze diameters zijn groot genoeg voor de aanleg van een kraantje in de schuur, maar ook om een sproeier aan te leggen vanaf de hoofdleiding in een beregeningssysteem.
Of je nu werkt aan een waterleidingproject, beregeningssysteem of drinkwatervoorziening, wij bieden hoogwaardige tyleen producten die aan al je eisen voldoen.

Tyleenslang: voor drinkwater en gas

Er zijn twee soorten tyleenslangen op de markt, die van de buitenkant exact op elkaar lijken, het zijn allebei zwarte kunststof slangen van Pe materiaal, maar die qua eigenschapen erg van elkaar verschillen. Er is een tyleenslang voor de waterleiding en een tyleenslang voor gas. De tyleenslang voor water is herkenbaar aan blauwe strepen aan de zijkant van de slang. De tyleenslang voor gas heeft gele strepen aan de zijkant. Zo kan je je nooit vergissen.

Daarnaast heeft de tyleenslang voor water met de blauwe strepen het Kiwa keurmerk. Hierdoor weet je dat de slang voldoet aan alle in Nederland geldende veiligheidseisen en kwaliteitseisen voor een drinkwaterleiding. Het woord "KIWA" staat bij een gekeurde slang ook op de zijkant van de slang op elke meter afgedrukt bij de meteraanduiding.

De tyleenslang voor gas met de gele strepen heeft het Gastec keurmerk. Hierdoor weet je dat deze tyleenslang voldoet aan alle in Nederland geldende eisen op het gebied van een gasleiding. Op de tyleenslang voor gas staat het woord "GASTEC" ook op de zijkant van de tyleenbuis.

Tyleenslangen voor de waterleiding van de beregening

Bij het gebruik van tyleenslangen voor leiding voor drinkwater is betrouwbaarheid van het grootste belang. In dat geval kan alleen de tyleenslang voor drinkwater met een Kiwa keurmerk worden gebruikt.

Bij een systeem voor beregening is dit een ander verhaal. Omdat dit geen drinkwater betreft, is een Kiwa keurmerk niet noodzakelijk. Om die reden hebben we ook ongekeurde tyleenslang voor de waterleiding in ons assortiment. Deze tyleenslang is goedkoper dan een tyleenslang met een keurmerk, maar goed geschikt voor het aanleggen van beregening.

Tyleenslang en koppelingen in diverse diameters

Onze tyleenslang is verkrijgbaar in een diameter die uiteenloopt vanaf een 16 mm tot zelfs wel 110 mm! De tyleenslang 16 mm en de tyleenslang 25 mm worden veel gebruikt om een kraan in de schuur aan te leggen over een lengte korter dan 50 meter.

Gaat u een compleet beregeningssysteem aanleggen met een hoofdleiding en vertakkingen naar sproeiers? Dan raden we aan om voor de hoofdleiding een tyleenslang 32 mm te gebruiken. Voor de aftakkingen van de hoofdleidingen naar de sproeiers kan een maat kleinere tyleenslang worden gebruikt, de tyleenslang 25 mm. Op deze diameter kunt u dan de sproeier aansluiten.

Onze tyleenslangen zijn ideaal voor gebruik in de tuin, maar ook geschikt voor drinkwaterleidingen en beregeningssystemen. Daarnaast hebben we ook tyleenslangen speciaal voor de gasleiding in ons assortiment. 

Tyleen koppeling voor water: Veilige en betrouwbare verbindingen

Onze tyleen koppelingen, ook wel klemkoppelingen genoemd, bieden een veilige en betrouwbare manier om tyleenslangen met elkaar te verbinden. Of je nu bezig bent met de aanleg van een nieuwe waterleiding of gewoon koppelingen nodig hebt voor onderhoud, ons assortiment voorziet in alle benodigde maten en specificaties.

Bovendien beschikken onze tyleen koppelingen van VDL en Unidelta over het KIWA keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat de tyleen koppeling aan alle in Nederland gestelde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid voldoet en kan je de koppeling met een gerust hart gebruiken voor een drinkwaterleiding. 

Voor de gasleiding van tyleen zijn aparte koppelingen, de Hawle gas koppelingen beschikbaar. Het is niet mogelijk om tyleen koppelingen voor water te gebruiken bij de gasleiding.

Assortiment en prijs: Betaalbare kwaliteit voor elke meter

Ontdek ons uitgebreide assortiment tyleenslangen en koppelingen tegen betaalbare prijzen. Of je nu slechts enkele meters nodig hebt voor een kleine klus of een grotere hoeveelheid voor een uitgebreider project, bij ons vind je de juiste producten tegen concurrerende prijzen. Bovendien hebben wij de producten op voorraad, waardoor u de bestelling snel in huis heeft. Voor vragen, advies of het plaatsen van een bestelling staan onze experts voor je klaar. Kies voor tyleen, kies voor betrouwbaarheid!