Tyleen

Bij Haxo kunt u terecht voor al uw benodigdheden op het gebied van klussen in en om het huis, waaronder ook tyleen. 

Wat is tyleen? 

Tyleen is een product dat voornamelijk uit ZPE of HDPE bestaat. Een tyleenslang wordt ook wel PE buis genoemd. Tyleen is verkrijgbaar in diverse diameters en met verschillende drukklasses. Zo heeft u altijd een juiste uitvoering voor uw persoonlijke situatie. 

Bent u op zoek naar PE leiding van tyleen om in uw tuin aan te leggen? Bij Haxo hebben we een zeer uitgebreid assortiment tyleenslang en tyleenkoppelingen. Zo is er een tyleen sok om twee delen tyleen met elkaar te verbinden. Maar ook een tyleen knie met buitendraad of een tyleen T-stuk. Zo heeft u altijd de perfecte waterleiding voor uw situatie.

Tyleen hulpstukken met binnen- en buitendraad kunnen vrijwel met alle hulpstukken of producten met binnen- en buitendraad gekoppeld worden, mits draad met elkaar overeenkomt.Tip: Gebruik altijd Kolmat® Fibre Seal afdichtingstape voor een waterdichte verbinding bij een tyleenkoppeling met binnen- of buitendraad. 

Tyleen met of zonder KIWA keurmerk

De tyleenslang is verkrijgbaar met of zonder KIWA keurmerk. De keuze is afhankelijk van waar u de waterleiding van tyleen oor gaat gebruiken. WIlt u de waterleiding gebruiken voor drinkwater? Dan heeft u tyleen voorzien van een KIWA keurmerk nodig. Maar gaat u de tyleenslang bijvoorbeeld gebruiken voor de beregening in de tuin, dan is een KIWA keumerk overbodig. U heeft dan voldoende aan een ongekeurde tyleenslang. Dat scheelt weer in de kosten. 

Of een tyleenslang beschikt over het KIWA keurmerk kunt u op verschillende manieren zien. Een tyleen waterleiding met het KIWA keurmerk heeft blauwe strepen op de buitenzijde van de leiding staan. Daarnaast staat op de tyleenslang KIWA gedrukt met het logo van het KIWA keurmerk. Als de tyleenslang aan deze twee kenmerken voldoet, weet u zeker dat de tyleen geschikt is voor een drinkwatervoorziening. 

Hoeveel druk kan tyleen hebben? 

Afhankelijk van welke druk u door de waterleiding wilt hebben, kunt u kiezen voor de drukklasse van de tyleenslang en de bijpassende drukklasse van de koppelingen. De tyleenslang is verkrijgbaar met de volgende drukklasse: 

  • 6 bar
  • 10 bar
  • 16 bar

De tyleenkoppelingen in ons assortiment met het KIWA keurmerk zijn uitgevoerd met een drukklasse van 10 en 16 bar. 

Onze producten zijn geschikt voor zowel de professional als de particulier. Of u nu een compleet sportveld gaat aanleggen of tyleen in uw tuin gaat aanleggen, al onze materialen zijn hiervoor geschikt. 

Levensduur tyleen

De levensduur van tyleen ZPE is ruim 50 jaar en de levensduur van tyleen HDPE is wel 50 tot 150 jaar. Dat betekent dat tyleen meer dan een mensenleven kan meegaan. Bovendien is het ook nog eens 100% recyclebaar na gebruik!