Vijverpompen

Houd het water in uw vijver gezond en schoon met behulp van één van de tientallen vijverpompen van Haxo.nl. Ons ruime assortiment bevat vijverpompen in allerlei soorten, groottes, vermogens en merken, zodat wij voor elke vijver en elke situatie een passende oplossing kunnen leveren. Als expert op het gebied van tuinen en tuintechniek kunt u niet alleen bij ons terecht voor alles wat u nodig heeft om van uw vijver een prachtige eyecatcher te maken, wij kunnen u ook adviseren over al onze producten. Wilt u een vijverpomp bestellen maar heeft u eerst een vraag of twijfelt u over uw keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord en denken graag met u mee.

Over vijverpompen

Om uw vijverwater gezond te houden, is beweging van groot belang. In de vijver vinden diverse natuurlijke processen plaats. Bij deze processen komen allerlei afvalstoffen vrij die de balans van het vijverwater in gevaar brengen. Door het water van uw vijver in beweging te houden, kunnen afvalstoffen beter aan de atmosfeer worden afgegeven en worden goede stoffen zoals zuurstof beter door het vijverwater opgenomen. Een vijverpomp zorgt voor watercirculatie, waardoor er geen overschot aan schadelijke stoffen opbouwt in de vijver en uw vijver in een gezonde leefomgeving blijft voor de waterplanten en eventuele vijvervissen. Vijverpompen zorgen niet alleen voor watercirculatie, ze zorgen er ook voor dat het water in de vijver op eenvoudige wijze verplaatst kan worden. Zo kunnen vijverpompen hoogte overbruggen en water omhoog stuwen, waardoor u verschillende waterniveaus kunt aanleggen of uw vijver kunt verrijken met een prachtige fontein.

Verschillende soorten vijverpompen

Vijverpompen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, capaciteiten, uitvoeringen en formaten. Het grote aanbod vijverpompen zorgt ervoor dat er voor elke vijver een passende oplossing geleverd kan worden. Om u te helpen met het maken van een keuze, vindt u hieronder meer uitleg over de diverse soorten vijverpompen. Heeft u na het lezen van de onderstaande toelichting per vijverpomp nog een vraag of bent u op zoek naar deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vijverexperts staan u graag te woord en denken graag met u mee.

Gewone vijverpompen

Een gewone vijverpomp wordt ook wel een basis vijverpomp genoemd. Basis vijverpompen zorgen enkel voor watercirculatie en zijn zeer geschikt voor prachtig aangelegde vijvers die qua uitstraling en esthetiek niets extra’s nodig hebben. Bent u de trotse eigenaar van een prachtige vijver en wilt u de balans terugbrengen in het water, zonder iets aan de uitstraling van de vijver te veranderen? Dan is een gewone vijverpomp de beste keuze.

Fonteinpompen

Een fonteinpomp is een vijverpomp die speciaal ontwikkeld is om een fontein aan te sturen. Fonteinpompen voor in de vijver zorgen ervoor dat er water omhoog spuit in uw vijver en geven uw vijver een levendige, luxe uitstraling. De hoogte en manier van spuiten van uw fonteinpomp bepaalt u zelf. U kunt uw fontein uitrusten met diverse spuitkoppen of een verdeelkraan, waardoor u uw fontein helemaal naar eigen inzicht vorm kunt geven. Vijver fonteinpompen zijn verkrijgbaar in verschillende merken en uitvoeringen en kunnen ook in andere elementen van de tuin, zoals in een waterbak of border met kiezelsteentjes, worden toegepast. Het is daarnaast mogelijk om een filter- en fonteinpomp 2-in-1 te kopen, waardoor u uw vijver niet alleen voorziet van een prachtig waterkunstwerk, maar het water dankzij het vijverfilter in de pomp ook direct gefilterd wordt. Zo is er voor elke situatie een passende oplossing beschikbaar.

Filterpompen

Vijverfilterpompen zijn vijverpompen die zijn uitgerust met een vijverfilter. Hierdoor zorgt deze pomp niet alleen voor watercirculatie, maar wordt het water in de vijver ook direct gefilterd. Filterpompen zijn zeer geschikt voor vijvers met vissen, omdat vijvervissen er voor kunnen zorgen dat het water sneller vervuild raakt. Door uw vijver uit te rusten met een filterpomp blijft het water in de vijver voldoende circuleren en wordt het tegelijkertijd gefilterd, waardoor u altijd kunt genieten van een heldere, schone en gezonde vijver.

Ornamentpompen

Vijver ornamentpompen zijn pompen geschikt voor binnenshuis gebruik. Hierbij kunt u denken aan kamerfonteinen, aquariums, beeklopen en waterornamenten in huis. Ornamentpompen voor in de vijver zijn alleen geschikt voor een natte opstelling, hebben een laag energieverbruik en zijn zeer betrouwbaar, waardoor u er jarenlang gebruik van kunt maken. De zuinige motoren hebben een thermische beveiliging en zijn geheel waterdicht, zodat oververhitting niet voorkomt en er geen risico is op kortsluiting. Een ornamentpomp is volledig veilig en kan zonder zorgen binnenshuis worden toegepast. Bestel uw ornamentpomp snel via Haxo.nl.

Luchtpompen

Een luchtpomp zorgt niet alleen voor watercirculatie, maar voegt ook extra zuurstof aan het water toe. Door extra zuurstof aan het vijverwater toe te voegen worden de vissen en andere dieren in de vijver aanzienlijk actiever en wordt er tevens een beter leefomgeving voor uw waterplanten gecreëerd. Zijn de vissen in uw vijver traag, houden ze zich op in de bovenste laag van de vijver en happen ze constant naar lucht? Dan is de kans groot dat er in de vijver een gebrek aan zuurstof is. Door een luchtpomp en toebehoren, zoals luchtstenen en luchtslangen, aan te leggen kunnen deze problemen eenvoudig verholpen worden en is het water in uw vijver weer in balans.

 

Vuilwaterpompen

Ondergelopen kelders, volgelopen greppels, overstromende vijvers en andere vormen van wateroverlast kunnen eenvoudig worden aangepakt met een vuilwaterpomp. Vijver vuilwaterpompen zijn pompen die speciaal ontwikkeld zijn om vuil water weg te pompen. Ze zijn uitgerust met een krachtige motor en geschikt voor incidenteel gebruik. Ze kunnen dus niet de hele dag worden ingezet, omdat de motor dan overbelast raakt. Wilt u een pomp de hele dag kunnen gebruiken? Dan is een vijverpomp een beter keuze. Met een vuilwaterpomp kunt u wateroverlast en andere incidenten met water snel en eenvoudig oplossen, waardoor de overlast en het ongemak beperkt blijven.

Dompelpompen

Een dompelpomp is een multifunctionele waterpomp, die op allerlei manieren in de tuin kan worden toegepast. Dompelpompen pompen het water van de ene naar de andere plaats, kunnen water zelfs tot een bepaalde hoogte omhoog pompen en zijn verkrijgbaar met verschillende opvoerhoogtes. Een dompelpomp kan gebruikt worden om water uit een sloot, put, regenton of kanaal te putten, waardoor u de tuin makkelijk van water kunt voorzien, maar ze zijn ook geschikt om kelders of vijvers mee leeg te pompen. Sommige dompelpompen kunnen zowel vuil als schoon water verpompen, andere pompen zijn slechts geschikt voor schoon water. Lees goed de specificaties van de door jou gekozen pomp na, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Droge opstelling of natte opstelling?

Vijverpompen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ze zijn niet alleen te onderscheiden op het gebied van het doel waarvoor ze worden aangelegd, ze kunnen ook verdeeld worden in pompen voor een droge opstelling en pompen voor een natte opstelling. Wilt u uw pomp niet uit het water hoeven halen op het moment dat er onderhoud aan de pomp plaats moet vinden? Dan kunt u het beste kiezen voor een vijverpomp met een droge opstelling. Vijverpompen met een droge opstelling dienen op het land te worden geplaatst. Sommige van deze pompen kunnen zelfs boven waterniveau worden geplaatst, maar de meeste varianten moeten wel ingegraven te worden. Wilt u de pomp niet in het zicht hebben en vindt u het geen probleem om de pomp zo nu en dan uit het water te halen voor onderhoud? Dan kunt u ook kiezen voor een pomp met een natte opstelling. Een pomp met een natte opstelling wordt logischerwijs onder waterniveau geplaatst en bevindt zich in de vijver zelf.

Voor elke vijver een passende vijverpomp

Wilt u een vijverpomp kopen voor uw vijver? Bij Haxo.nl vindt u een groot aanbod vijverpompen, waardoor wij voor elke situatie een passende pomp kunnen leveren. Zo kunt u bij ons terecht voor vijverpompen en gewone pompen in allerlei soorten, groottes, vermogens en merken, zoals onder andere Hozelock, Oase Living Water en Messner. Het aanbod op het gebied van pompen is groot, waardoor het lastig kan zijn om voor uw situatie een passende pomp te vinden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de diverse soorten vijverpompen, heeft u vragen over een vijverpomp of twijfelt u over uw keuze en bent u op zoek naar advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vijverexperts staan u graag te woord en denken graag met u mee.

Over Haxo.nl

Haxo.nl is uw online bouwmarkt, woonwinkel, doe-het-zelf-winkel en tuincentrum, waar u terecht kunt voor alles op het gebied van wonen, tuinieren, veiligheid, bouwen en verbouwen én buitenleven. Bij Haxo.nl vinden wij het belangrijk om u zo volledig mogelijk van dienst te zijn. Daarom is ons assortiment zeer uitgebreid, voldoen alle producten in ons assortiment aan hoge kwaliteitseisen, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een deskundig advies en zijn alle producten in onze webshop scherp geprijsd. Zo bent u bij Haxo.nl op alle vlakken verzekerd van de allerbeste deal. Als webshop leveren wij voornamelijk aan particuliere klanten, maar ook bedrijven en andere organisaties kunnen bij ons terecht. Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een hoveniersbedrijf en wilt u voor één of meerdere klanten een grotere hoeveelheid vijverpompen bestellen, dan kunt u bij het door u gekozen product een offerte aanvragen. Voor meer informatie over een zakelijke samenwerking kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Vijverpompen kopen doet u bij vijverexpert Haxo.nl. Heeft u vragen over onze vijverpompen, wilt u meer weten over andere soorten vijvertechniek zoals vijverfiltering of twijfelt u over uw keuze en bent u op zoek naar een deskundig advies? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De vijverexperts op onze klantenservice staan u graag te woord en denken graag met u mee over de mogelijkheden voor uw situatie. Wij zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar. Daarnaast is het mogelijk om uw vraag te stellen in de online chat in onze webshop. Onze klantenservice is u graag van dienst.