Vijver aanleggen

Gaat u voor het eerst een vijver aanleggen of heeft u al ervaring? Bij Haxo vindt u alles voor het aanleggen van diverse soorten vijvers. In ons assortiment heeft u ruime keuze in voorgevormde vijvers. Deze vijvers zijn zeer snel en eenvoudig te installeren in uw tuin. Durft u een stapje verder te gaan? Kies dan voor vijverfolie. Hiermee creëert u een vijver die helemaal voldoet aan uw wensen en behoeften.

 

Of u nu een beginner bent of gevorderd, alle vijveronderdelen voor het creëren van een prachtige vijver in uw tuin vindt u bij Haxo. Op deze pagina treft u de basisbenodigdheden voor het vijver aanleggen. Naast onze vijverfolie en onze voorgevormde vijvers bieden wij ook kant- en- klare minivijversvijverslangen en vijversubstraat aan, voor een snelle en complete start van het seizoen.

Vijver aanleggen benodigdheden

Een vijverliefhebber is nooit klaar met zijn of haar vijver. Naast de basis benodigdheden voor het aanleggen van een vijver, vindt u in onze webwinkel ook diverse onderdelen voor het creëren van een gezonde vijver met unieke waterornamenten en RVS watervallen. Wilt u uw vijver aanleggen en heeft u daarbij de juiste vijverbenodigdheden gevonden? Bestel bij Haxo en profiteer van onze snelle levering!

Vijver aanleggen onderhoud

Wanneer u een vijver wilt aanleggen is het belangrijk om na te denken over het onderhoud. Bij het voorkomen van troebel vijverwater kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een vijverpomp. Water dat in beweging is, neemt meer zuurstof op en vergemakkelijkt het ontsnappen van schadelijke stoffen en gassen in het vijverwater. Een goede vijverfilter draagt enorm bij aan helder vijverwater, want deze haalt niet alleen vuildeeltjes uit het water, maar doodt ook de algen. Vissen gedijen goed bij schoon en zuurstofrijk water. Daarom heeft Haxo ook een groot aanbod luchtpompen.


 

Vijver aanleggen waterornamenten & vijververlichting  

Een vijver aanleggen doet u natuurlijk ook om heerlijk te genieten van uw vijver. Waterornamenten dragen bij aan een ontspannen sfeer rondom uw vijver. Met  onze watervallen en beeklopen kunt u genieten van het rustgevende geluid van kabbelend water.  Of wat te denken van een Boeddha waterornament aan de rand van uw vijver? Wanneer u ’s avonds ook wilt genieten van uw vijver, maak dan gebruik van vijververlichting. Zo kunt u ’s avond onbeperkt van uw tuin genieten, ook wanneer de schemer is ingevallen. Zo kunt u heerlijk de krant lezen met uitzicht op een prachtig verlichte vijver.