Sproeiers

Op zoek naar hoogwaardige sproeiers om je tuin, gazon, voetbalveld of akker te beregenen? Tuin sproeiers voor de tuinbewatering zijn er in veel verschillende soorten. Ontdek ons uitgebreide assortiment professionele sproeiers op Haxo. Of je nu op zoek bent naar pop-up sproeiers, golfbaan- en parksproeiers, tiksproeiers,  microsproeiers of je wilt de tuin met de hand bewateren met een handsproeier of zwenksproeier, bij ons vind je altijd de perfecte oplossing voor jouw specifieke behoeften.

Pop-up sproeiers populair vanwege het gemak

Pop-up sproeiers worden steeds populairder vanwege hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. 
Het voordeel van pop-up sproeiers is dat ze ondergronds worden geïnstalleerd en alleen tevoorschijn komen tijdens gebruik. Dit zorgt voor een nette uitstraling van je tuin, omdat de sproeiers niet zichtbaar zijn wanneer ze niet in werking zijn. Hierdoor worden ze niet gehinderd tijdens het maaien van het gazon of andere tuinwerkzaamheden. Daarnaast bieden pop-up sproeiers een gelijkmatige en efficiënte beregening vanwege hun strategische plaatsing en instelbare sproeipatronen. Dit maakt ze ideaal voor het besproeien van gazons, borders, bloemperken en andere grotere oppervlakken.
Combineer ze met een druppelslang voor een efficiënt beregeningssysteem dat je tuin constant voorziet van de juiste hoeveelheid water.

Golfbaan- & Parksproeiers voor de grote tuin

Onze golfbaan- en parksproeiers, ook wel turbinesproeiers genoemd, zijn van topkwaliteit en zijn direct klaar voor automatisering dankzij hun eigen magneetklep. Deze duurzame sproeiers zijn bestand tegen intensief gebruik en gaan lang mee, zelfs in speelgebieden. Met verschillende uitvoeringen is er altijd een geschikte sproeier voor elke locatie.
Een turbinesproeier, ook wel roterende sproeier genoemd, is een type sproeier dat water in een roterende beweging verspreidt over het oppervlak. Het werkt door water door een turbine te laten stromen, waardoor de sproeikop roteert en het water gelijkmatig over het gebied verdeelt. Turbinesproeiers zijn vaak ontworpen voor grotere oppervlakken, zoals gazons, sportvelden en parken, vanwege hun vermogen om water over een groot gebied te verspreiden. Ze bieden vaak instelbare sproeihoeken en reikwijdten, waardoor ze flexibel kunnen worden aangepast aan verschillende tuinindelingen en waterbehoeften. Turbinesproeiers zijn efficiënt en kunnen zorgen voor een gelijkmatige besproeiing van het gras of de beplanting, waardoor ze een populaire keuze zijn voor irrigatiesystemen.

Klepelsproeiers

Een klepelsproeier, ook wel bekend als tiksproeier of tuinsproeier met een tikfunctie, is een type sproeier dat water verspreidt door middel van een tikmechanisme. Deze sproeiers hebben een ontwerp, waarbij het water uitstroomt onder druk. Wanneer er een bepaalde hoeveelheid water doorheen stroomt, wordt er een tikmechanisme geactiveerd dat de sproeier in beweging brengt, waardoor het water gelijkmatig over het gewenste gebied wordt verdeeld.

 

Klepelsproeiers zijn handig voor het besproeien van gazons, weilanden, sportvelden en moestuinen omdat ze eenvoudig te installeren en te verplaatsen zijn. De klepelsproeier kan worden bevestigd op een sproeistandaard
Ze zijn vaak instelbaar, zodat gebruikers het sproeibereik en de sproeipatroon kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Tiksproeiers zijn een populaire keuze voor thuisgebruik vanwege hun eenvoudige bediening en betaalbaarheid.

Tiksproeiers zijn eenvoudig zelf te installeren en kunnen zelfs worden verplaatst met behulp van een standaard. Ideaal voor het beregenen van gazons, weilanden, sportvelden en moestuinen. Met een scala aan klepelsproeiers met verschillende sproeibereiken vind je altijd de perfecte match voor jouw project.

Druppelirrigatie met druppelaar

Met druppelirrigatie door middel van microsproeiers creëer je gemakkelijk een eigen micro-irrigatiesysteem waarmee je je tuin zeer nauwkeurig en efficiënt kunt bewateren. Door langzaam water te geven tot een diepte van wel 15 cm, bereik je precies de wortels van je planten. Koppel de sproeiers eenvoudig aan een PE-slang en steek ze in de grond voor een gelijkmatige irrigatie.

Heb je vragen over onze sproeiers of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste sproeier voor jouw project. En vergeet niet onze lijst met de beste tuinsproeiers te bekijken voor ieder formaat tuin.

Of je nu een kleine tuin hebt of een groot landgoed, met de juiste sproeiers houd je je tuin fris en gezond. Besproei je tuin efficiënt en bespaar water met onze hoogwaardige sproeiers van Haxo.