Buitendeuren moeten stevig opgehangen worden. In tegenstelling tot binnendeuren, staan buitendeuren eigenlijk altijd bloot aan de elementen, waardoor de verschillende onderdelen van deze deuren echt tegen een stootje moeten kunnen. Wie zijn buitendeuren ophangt met staarthengen wil dan ook dat die hengen, in combinatie met de scharnieren, lang in uitstekende staat blijven. Daarom verkopen we bij Haxo.nl de beste staarthengen, zodat ze vele jaren precies kunnen doen waar ze voor gemaakt zijn: de deur soepel open en dicht laten gaan.

Staarthengen

Onze staarthengen zijn van uitstekende kwaliteit

Of het nou gaat om het openen en sluiten van een tuindeur, of een tuinpoort, de ons ruime assortiment staarthengen is gemaakt om lang mee te gaan. Daarom bestaan ze uit robuust materiaal, dat tegen een stootje kan. Bij Haxo.nl vinden we het ook belangrijk dat u wat te kiezen heeft, waardoor we een uitgebreide selectie van deze hengen aanbieden. Of u nou op zoek bent naar een klassiek vormgegeven scharnier, of juist en wat meer modern ogend exemplaar, bij ons kunt u terecht voor alle verschillende staarthengen en weet u zeker dat er altijd iets van uw gading tussen zal zitten.

Staarthengen zijn er in klassieke vorm, maar ook in moderne vorm.

Completeer uw buitendeuren

Het moet gezegd; staarthengen hebben eigenlijk geen plaats op binnendeuren. Deze scharnieren worden aangebracht aan de buitenkant van de deur, terwijl veel scharnieren voor de binnendeuren juist vrijwel onzichtbaar zijn. Het geeft de buitendeur niet alleen een scharnier die bestand is tegen de elementen en het nodige gewicht kan dragen, het zorgt ook voor een bepaalde stijl die bij uitstek geschikt is voor een tuindeur of een tuinpoort. Deze hengen maken een buitendeur compleet en daar komt bij dat ze ook nog eens bijzonder eenvoudig te monteren zijn.

Monteer uw staarthengen snel en secuur

Bij het monteren van de staarthengen is het belangrijk dat u een stevige schuttingpaal plaatst, waar de deur aan opgehangen kan worden. Het is van belang dat deze paal bijzonder stevig staat, omdat het complete gewicht van de deur eraan komt te hangen. Blijkt de paal dat gewicht niet aan te kunnen, dan zal uiteindelijk verzakking optreden. Heeft u dit eenmaal goed voorbereid, dan kan de deur aan de schuttingpaal bevestigd worden. Hierbij is het goed om van tevoren te bepalen hoeveel hengen u nodig heeft; twee is soms genoeg, maar bij zwaardere deuren is het zeker geen overbodige luxe om daar drie van te maken. In dat geval bent u er zeker van dat de hengen het gewicht kunnen dragen en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Het monteren van de staarthengen zelf is overigens een eenvoudige klus; het kan maar op één manier en wie nauwkeurig te werk gaat, zal zien dat zelfs de meer onervaren klussers dit gauw geklaard hebben.

Hengen en duimen vindt u bij Haxo.nl

Bij Haxo.nl hebben we een uitgebreide voorraad hengen en duimen, zodat u bij ons altijd zult slagen. U kunt ervan op aan dat onze hengen en duimen van zeer robuuste kwaliteit zijn en dat ze zonder problemen jarenlang in de regen, kou en wind kunnen staan. Naast de staarthengen, vindt u bij ons ook een uitgebreide selectie aan middenhengen, T-hengen en kruishengen. Stuk voor stuk van hoge kwaliteit, stuk voor stuk verkrijgbaar in verschillende stijlen, stuk voor stuk eenvoudig te monteren. En heeft u vragen over deze producten? Neem dan vooral contact met ons op.

Contact, informatie en advies

Heeft u vragen over staarthengen, of over andere producten die bij Haxo.nl verkrijgbaar zijn? Neem dan vooral contact met ons op; onze experts staat altijd voor u klaar om u te helpen met elke vraag die u maar heeft. Advies over het monteren? We helpen u stap voor stap door het proces. Vragen over de ruime keuze in onze producten? Wij helpen u met het vinden van het beste product voor uw persoonlijke situatie. Aarzel niet en neem contact met ons op.