Vijverfiltering

Als u een vijver aanlegt wilt u van kraakhelder water kunnen genieten. Met de vijverfiltering van Haxo creëert u helder en zuurstofrijk vijverwater, zodat u kunt genieten van de vissen in de vijver. Bovendien waarborgt u met een schone vijver de gezondheid van uw vissen, planten en ander vijverleven.
 

Vijverfiltering


Er zijn vele manieren om het water van uw vijver te zuiveren. Haxo heeft een zeer uitgebreide collectie vijverbenodigdheden, waaronder vijverfiltering om het vijverwater te filteren. Zo vindt u in ons assortiment:

 

Met behulp van deze vijverfiltering bestrijdt u onder andere draadalgen, bacteriën en zweefvuil. Bekijk de pagina’s met de verschillende filters, zodat u kunt bepalen welke vijverfiltering geschikt is voor uw vijver.

 

Vijverfiltering systeem

Wanneer u gebruik maakt van vijverfiltering kiest u in feite voor een vijverfiltering systeem met meerdere onderdelen. Veel vijverfilters leiden het water door meerdere kamers met een verschillende functie. Eén kamer is uitgerust met filterschuim en zorgt voor het uitfilteren van vuildeeltjes en kleine plantenresten, terwijl een andere kamer gebruik maakt van filterkool voor het omzetten van organische resten in voedingstoffen. Sommige vijverfilters hebben een speciale kamer voor het plaatsen van een UV-C lamp. UV-C-licht doodt de algen en draagt zo bij aan een heldere vijver. Het vijverfiltering systeem is compleet met een vijverpomp. Deze zorgt ervoor dat het water keurig door de vijverfilter wordt gepompt.      

 

 

Vijverfiltering kopen

Bij Haxo heeft u ruime keuze in verschillende soorten vijverfiltering voor diverse toepassingen. U kunt kiezen uit handige vijverfiltersets, waarmee u snel en eenvoudig uw filter installeert. Of u kiest voor losse filters en filteronderdelen zodat u uw vijverfiltering naar wens samenstelt. Alles voor de filtering van uw vijverwater vindt u in onze online winkel! Vijverfiltering kopen doet u eenvoudig in onze webshop! Heeft u nog vragen over vijverfiltering? Stel deze dan aan een van onze medewerkers!