Vogelbad

Welkom bij Haxo: dé plek voor al jouw tuinartikelen! Naast ons uitgebreide assortiment vogelhuisjes en nestkasten bieden we ook diverse producten voor de tuin, waaronder vogelvoer, vogelhuisjes en vogelbadjes. Een vogelbad is niet alleen een prachtige decoratie voor jouw tuin, maar ook een waardevolle plek voor vogels om te genieten! Ontdek het grote assortiment vogelbadjes bij Haxo!

Waarom een vogelbad kopen?

Vogels zijn prachtige en levendige bezoekers in onze tuinen. Ze brengen niet alleen een gevoel van vreugde en harmonie, maar ze spelen ook een cruciale rol in het ecologische evenwicht. Vogelbadjes zijn naast een mooie decoratie in je tuin, ze trekken ook diverse vogelsoorten aan. Dit zorgt voor een gevarieerde en levendige tuinomgeving.

Tijdens warme zomerdagen zoeken vogels snel naar verkoeling, aangezien ze hun lichaamstemperatuur op 40 °C moeten houden. Een vogelbad biedt niet alleen verkoeling maar dient ook als vogeldrinkschaal. In de winter kan het dienen als voederschaal gevuld met vogelvoer, waarmee je de vogels een handje helpt in tijden van voedselschaarste. Al met al biedt een vogelbad de mogelijkheid om vogels van dichtbij te observeren. Dit geeft een plezierige en rustgevende ervaring aan tuinliefhebbers.

Vogelbad in de zomer en winter belangrijk

Een vogelbad voorziet vogels niet alleen van verkoeling, maar ook van voldoende vocht, vooral tijdens warme zomerdagen. In de winter als er weinig voedsel in de natuur voor handen is kan de schaal dienen als voerplaats en help je de tuinvogels. Kortom, een vogelbad is het hele jaar door nuttig voor je tuinvogels! Lees hieronder meer over de verschillende voordelen en types vogelbaden.

De beste plek om een voederschaal of vogelbad te plaasen

Water en voer is voor vogels van levensbelang. Plaats het vogelbadje op een plek waar vogels het gemakkelijk kunnen vinden. Vogels houden van een rustige locatie, bij voorkeur dicht bij bomen of struiken, waar ze beschutting kunnen vinden.

Als je het vogelbad op een verhoging plaatst zoals een sokkel, een afgezaagde boomstam of op een tuintafel kunnen ze het gevaar van bijvoorbeeld een kat sneller zien aankomen en tijdig weg vliegen. Zo hebben vogels altijd een veilig drinkplek en kunnen ze op hun gemak badderen en eten. Wist je dat er ook hangende vogelbadjes zijn zoals deze van Esschert. Bij dit exemplaar hebben roofdieren veel minder kans om een vogel te grijpen.

Tip: Plaats de voederschaal of vogelbad niet te dicht bij ramen of andere objecten waar vogels tegenaan kunnen botsen, zoals een spiegel of een raam in een deur.

Welk vogelbad / voederschaal past in mijn tuin?

Bij Haxo hebben we een gevarieerd assortiment vogelbaden in diverse stijlen en maten, waaronder Esschert vogelbaden van gietijzer en keramiek die goed passen in een landelijke of bosrijke tuin. Ook zijn er vogelbaden van beton en kunststof voor bijvoorbeeld een moderne tuin. Kies uit vogelbaden op voet, aan de wand of hangende vogelschalen, gemaakt van gietijzer, keramiek of beton. Vogelschalen kunnen zowel als voederschaal en als vogelbad gebruikt worden dus kunnen het hele jaar door in de tuin blijven staan.

Gietijzeren vogelbad kopen?

Gietijzeren vogelbaden stralen een klassieke charme uit en zijn ideaal voor landelijke tuinen. Het natuurlijke roestproces geeft een rustieke uitstraling. Regelmatig reinigen voorkomt roestig water.

Keramieken vogelbad kopen? Vogelbad keramiek

Keramieken vogelbaden, zoals die van Esschert Design, zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze vogelbadjes zijn niet alleen functioneel maar ook decoratief erg mooi en stijlvol. Vul het badje eventueel met steentjes om vogels een comfortabele zitplaats te bieden. Een populair vogelbad keramiek van Esschert is deze groene badschaal op voet. 

Deze grijze vogelbadschaal past ook mooi in een klassieke en landelijke tuin.

Betonnen vogelbadje kopen?

Voor een tijdloze uitstraling kies je een betonnen vogelbad, perfect voor moderne tuinen. Betonnen vogelbaden hebben een lange levensduur en zijn weerbestendig. Ze passen in vrijwel elke tuin. Dit betonnen vogelbad met 2 schattige vogeltjes op de rand is een veel gekocht exemplaar. 

 

 

Verschillende formaten en materialen

Bij Haxo.nl hebben we vogelbaden van hoogwaardige kwaliteit, geschikt voor elke tuinstijl. Kies uit diverse soorten en vormen vogelbaden. Wij zijn officieel Esschert Design dealer, het vooraanstaande Nederlandse merk met een groot assortiment kwalitatief goede voederschalen en vogelbaden. Ontdek welk vogelbad het beste past bij jouw tuin en de vogelbezoekers.

Vogelbad als voederschaal gebruiken

Een vogelbad kan in de winter ook dienen als voederschaal. Gedurende de winterperiode kun je vogelvoer zoals zaden en vetproducten op de schaal leggen. Zo nu en dan even leegmaken en reinigen zorgt voor een hygiënische omgeving. Met een vogelbadje steun je naast vogels. eventueel ook egels, insecten, eekhoorns en andere dieren, het hele jaar door! Naast vogelvoer hebben we ook eekhoornvoer.

En nog veel meer bij Haxo!

Ontdek naast vogelbaden ook andere tuinproducten die de natuur in jouw tuin ondersteunen, zoals vogelhuisjes, voederhuizen, vleermuiskasten, insectenhotels, bijenhotels en meer. Haxo.nl biedt diverse mogelijkheden om jouw tuin tot een paradijs te maken voor diverse dieren. Heb je daarbij tuingereedschap nodig? Ook dan zit je goed bij Haxo!

De service van Haxo

Bestel je vogelbad of andere producten bij Haxo.nl, en profiteer van snelle levering. Vandaag besteld, in de meeste gevallen morgen in huis! Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice via 0850 - 020 030 of stuur een e-mail naar klantenservice@haxo.nl. Help de prachtige vogels in je tuin en geniet van je tuinvogels met de vogelbadjes van Haxo!