Vogelbad

Welkom bij Haxo: dé plek voor al jouw tuinartikelen! Naast ons uitgebreide assortiment vogelhuisjes en nestkasten bieden we ook diverse producten voor de tuin, waaronder vogelvoer, vogelhuisjes en vogelbadjes. Een vogelbad is niet alleen een prachtige decoratie voor jouw tuin, maar ook een waardevolle plek voor vogels om te genieten! Zo wordt het vogelbad een ware oase in je tuin en ervaar je de "wildlife" in jouw tuin. Ontdek het grote assortiment vogelbadjes bij Haxo!

Waarom een vogelbad kopen?

Vogels zijn prachtige en levendige bezoekers in onze tuinen. Ze brengen niet alleen een gevoel van vreugde en harmonie, maar ze spelen ook een cruciale rol in het ecologische evenwicht.

Vogelbadjes zijn naast een mooie decoratie in je tuin, ze trekken ook diverse vogelsoorten aan. Dit zorgt voor een gevarieerde en levendige tuinomgeving. Naast mussen, merels en koolmezen, is het fantastisch om ook de bonte specht of een vink uit de categorie grotere vogels te mogen verwelkomen in je tuin.

Tijdens warme zomerdagen zoeken vogels snel naar verkoeling, aangezien ze hun lichaamstemperatuur op 40 °C moeten houden. Een vogelbad biedt niet alleen verkoeling, maar dient ook als vogeldrinkschaal. In de winter kan het dienen als voederschaal gevuld met vogelvoer, waarmee je de vogels een handje helpt in tijden van voedselschaarste. Dat kan met behulp van een wandvogelbad, een vogelbad op voet of een voederhuis voor vogels.

Al met al biedt een vogelbad de mogelijkheid om vogels van dichtbij te observeren. Dit geeft een plezierige en rustgevende ervaring aan tuinliefhebbers.

De beste plek om een voederschaal of vogelbad te plaatsen

Een vogelbad voorziet vogels niet alleen van verkoeling, maar ook van voldoende vocht, vooral tijdens warme dagen in de zomer. Omdat de vogels zowel uit het vogelbad drinken als erin badderen is het verstandig het water af en toe te filteren en te verversen.

In de winter als er weinig voedsel in de natuur voor handen is kan de schaal dienen als voerplaats en help je de tuinvogels. Bestel al je vogelvoer meteen mee op Haxo. Dan ben je voorbereid op alle seizoenen in het jaar.

Water en voer is voor vogels van levensbelang. Plaats het vogelbadje op een plek waar vogels het gemakkelijk kunnen vinden. Vogels houden van een locatie met rust, bij voorkeur dicht bij bomen of struiken, waar ze beschutting kunnen vinden.

Als je het vogelbad op een verhoging plaatst zoals een sokkel, een afgezaagde boomstam of op een tuintafel kunnen ze het gevaar van bijvoorbeeld een kat sneller zien aankomen en tijdig weg vliegen. Zo hebben vogels altijd een veilig drinkplek en kunnen ze op hun gemak badderen en eten.

Wist je dat er ook hangende vogelbadjes met ophang oog zijn, zoals deze van Esschert. Bij dit exemplaar hebben roofdieren veel minder kans om een vogel te grijpen.

Tip: Plaats de voederschaal of vogelbad niet te dicht bij ramen of andere objecten waar vogels tegenaan kunnen botsen, zoals een spiegel of een raam in een deur. Ook is het belangrijk om het vogelbad hoog genoeg te plaatsen, zodat de vogels veilig kunnen baden en niet kunnen worden gepakt door de katten.

Vogelbad met of zonder voet in de tuin

Bij Haxo hebben we een gevarieerd assortiment vogelbaden in diverse stijlen en maten, waaronder Esschert vogelbaden van gietijzer en keramiek die goed passen in een landelijke of bosrijke tuin. Ook zijn er vogelbaden van beton en kunststof voor bijvoorbeeld een moderne tuin. Daarnaast kan je kiezen voor een waterschaal met of zonder voet.

Vogelbad keramiek

Het voordeel van een vogelbad op een voet is, dat de vogels minder kwetsbaar zijn voor katten die ze willen pakken. Op deze manier kunnen de vogels ongestoord genieten van hun bad. Het vogelbad op voet is uitgevoerd met een voet met een kleine diameter tot een grotere diameter voor meer stabiliteit.

Het vogelbad op voet gietijzer is buiten functioneel ook een mooie aanvulling op de tuin.

Kies uit vogelbaden op voet, aan de wand of hangende vogelschalen, gemaakt van gietijzer, keramiek of beton. Vogelschalen kunnen zowel als voederschaal en als vogelbad gebruikt worden dus kunnen het hele jaar door in de tuin blijven staan.

 

Verschillend formaat, kleur en materiaal

Bij Haxo hebben we vogelbaden van hoogwaardige kwaliteit, geschikt voor elke tuinstijl. De vogelbadjes zijn verkrijgbaar met een diameter vanaf 16 centimeter tot wel 32 centimeter.

Er zijn vogelbadjes, ook wel waterschalen genoemd, van het materiaal gietijzer of een ander metaal of juist natuursteen, beton of keramiek. Kies uit diverse soorten en vormen vogelbaden. Of je nu een vogelbad of drinkbak aan de muur op het balkon wilt, een voedertafel of een staand vogelbad op pin of voet in de border, Haxo heeft het.

Wij zijn officieel Esschert Design dealer, het vooraanstaande Nederlandse merk met een groot assortiment kwalitatief goede voederschalen en vogelbaden.
Ontdek welk vogelbad het beste past bij jouw achtertuin en de vogelbezoekers.

Vogelbad van gietijzer voor klassieke uitstraling

Gietijzeren vogelbaden stralen een klassieke charme uit en zijn ideaal voor landelijke tuinen. Het natuurlijke roestproces geeft een rustieke uitstraling. Regelmatig reinigen voorkomt roestig water.

Keramieken vogelbaden, zoals die van Esschert Design, zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze vogelbadjes zijn niet alleen functioneel maar ook decoratief erg mooi en stijlvol. Vul het badje eventueel met steentjes om vogels een comfortabele zitplaats te bieden. Een populair vogelbad keramiek van Esschert is deze groene badschaal op voet. 

Deze grijze vogelbadschaal past ook mooi in een klassieke en landelijke tuin.

Betonnen vogelbadje kopen?

Voor een tijdloze uitstraling kies je een betonnen vogelbad, perfect voor moderne tuinen. Betonnen vogelbaden hebben een lange levensduur en zijn weerbestendig. Ze passen in vrijwel elke tuin. Dit  betonnen vogelbad met 2 schattige vogeltjes op de rand is een veel gekocht exemplaar. 

Vogelbad als voederschaal gebruiken

Een vogelbad kan in de winter ook dienen als voederschaal of waterschaal. Gedurende de winterperiode kun je vogelvoer zoals zaden en vetproducten op de schaal leggen. Zo nu en dan even leegmaken en reinigen zorgt voor een hygiënische omgeving. Met een vogelbadje steun je naast vogels. eventueel ook egels, insecten, eekhoorns en andere dieren, het hele jaar door! Naast vogelvoer hebben we ook eekhoornvoer .

Vogelbad koop je voor een scherpe prijs bij Haxo!

Ontdek naast vogelbaden ook andere tuinproducten die de natuur in jouw tuin ondersteunen, zoals vogelhuisjes, voederhuizen, vleermuiskasten , insectenhotels , bijenhotels en meer. Haxo biedt diverse mogelijkheden om jouw tuin tot een paradijs te maken voor diverse dieren. Heb je daarbij  tuingereedschap  nodig? Ook dan zit je goed bij Haxo!

Bestel je vogelbad of andere producten bij Haxo en profiteer van snelle levering en goede service. Help de prachtige vogels in je tuin en geniet van je tuinvogels met de vogelbadjes van Haxo! Wij hebben een ruime voorraad vogelbadjes en voederschalen, waardoor je de bestelling snel in huis hebt. Heb je nog een vraag? Neem dan contact op met onze medewerkers. Zij even je graag advies.

Haxo: Hèt adres voor je klus!