Gaat u een afdak, carport of overkapping bouwen? Dan zijn de raveeldragers van Haxo de juiste keuze. De Raveeldragers van Haxo beschikken over het CE keurmerk, hierdoor bent u ervan verzekerd dat de producten aan alle in Nederland gestelde eisen op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid voldoen. De raveeldragers zijn dan ook uitgebreid getest op hun draagvermogen. 

 

 

Raveeldrager

Wat is een raveeldrager? 

Een raveeldrager is een speciaal type balkdrager, waarmee houten balken aan elkaar bevestigd kunnen worden aan een wand of een balk. Vooral voor dwarsbalken die zwaar belast worden ( vloerbalken ) zijn raveeldragers een goede oplossing. 

Raveeldragers zwaar

Er zijn twee soorten raveeldragers:

  • Raveeldragers zwaar
  • Raveeldragers met strip of lip

Raveeldragers zonder strip of lip zijn de zwaardere varianten van de gewone balkdrager. De raveeldragers van Haxo bevatten geen lip en worden ook wel raveeldragers zwaar genoemd. Deze zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor nokgordingen.
Raveeldragers met een strip of lip worden ook wel balkdragers genoemd. De lip of strip kan om de moerbalk geslagen worden of steekt op de andere balk naar beneden. Dit kan als de balk waarop wordt bevestigd een grotere hoogte heeft dan de te bevestigen balk. 

Elke raveeldrager heeft een grote hoeveelheid gaten. In deze gaten komen de schroeven waarmee de balk aan de raveeldrager wordt bevestigd. De gaten die op de drager zitten worden aangeduid met een gatenpatroon. Dat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: ’23/4′. Dit betekent dat er in deze raveeldrager 23 gaten met een diameter van 4 mm zitten.

Raveeldrager Haxo

Haxo heeft een groot assortiment ijzerwaren, waaronder raveeldragers. Wij leveren uit eigen voorraad en staan bekend om onze scherpe prijzen. Voor alle producten voor klussen rondom en in huis, kunt u bij ons terecht.