RVS flexibele slangen

De RVS flexibele slangen kom je in alle soorten en maten tegen, zowel in woningen, maar ook in de industrie. De kleine diameters flexibele slang RVS zijn vervaardigd voor het aansluiten van bijvoorbeeld sanitaire kranen of andere sanitaire producten zoals koffie automaten en waterontharders. Je komt ze ook tegen in cv-ketels en warmte pompen. De grotere RVS flexibele slangen zie je terug bij waterpompen en ook in de industrie.

De flexibele aansluitleidingen zijn verkrijgbaar met meerdere typen koppelstukken aan de uiteinden zoals met binnendraad, buitendraad, of een draadknie.

Deze hoogwaardige buigzame slangen zijn vervaardigd uit roestvrij staal en bieden flexibiliteit en betrouwbaarheid als het gaat om de kwaliteit van je drinkwater. De RVS flexibele slang wordt veel gebruikt voor drinkwateraansluitingen van kranen, koffiezetapparaten en vele industriële doeleinden. De buigzame eigenschappen maken installatie eenvoudig, zelfs in lastige bochten. 

Opvangen trillingen: Een RVS flexibele slang is ook geschikt voor bij waterpomp installaties om bijvoorbeeld trillingen op te vangen bij een persleiding.

Flexibele RVS slangen zijn o.a. geschikt voor:

 • Pompinstallaties, hydrofoorpompen, drukverhogingsinstallaties, waterontharders
 • Drinkwaterleidingen
 • Kranen (wastafelkraan, keukenkraan, toiletkraan)
 • Aansluiten van (horeca)apparatuur (steamer, vaatwasser, wasmachine)
 • Voedingsmiddelenslang
 • Waterbehandeling
 • Beregening

 

Wat zijn de voordelen van een RVS flexibele slang?

Uitstekende corrosiebestendigheid

Een groot voordeel van flexibele RVS slangen is hun uitstekende weerstand tegen corrosie. Roestvrij staal bezit van nature de eigenschap om bestand te zijn tegen corrosie en oxidatie, waardoor de slangen bestand zijn tegen agressieve omgevingen en diverse chemicaliën. Hierdoor zijn ze ideaal voor toepassingen waar blootstelling aan vocht, chemicaliën of extreme temperaturen een rol speelt. Flexibele RVS slangen behouden hun eigenschappen en prestaties zelfs onder zware omstandigheden, waardoor ze een langere levensduur hebben dan andere soorten flexibele aansluitslangen.

Flexibiliteit

Een ander voordeel van RVS flexibele slangen is hun flexibiliteit. Deze verbindingsslangenHydrofoor met RVS flexibele slang kunnen moeiteloos worden gebogen, gerouteerd en aangepast aan verschillende installatiesituaties. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in nauwe ruimtes waar conventionele slangen moeilijk te installeren zouden zijn. De flexibiliteit van RVS flexibele slangen helpt tevens bij het absorberen van trillingen en schokken, wat de levensduur van apparatuur en leidingen verlengt. Zo kom je deze buigbare pompslangen altijd tegen bij een traditionele hydrofoorpomp.

Inzetbaar in vele toepassingen

Flexibele RVS slangen vinden een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. Ze worden veel gebruikt in leidingen voor verwarming, ventilatie en airconditioning voor de overdracht van lucht, stoom en andere gassen. Tevens worden ze veelvuldig toegepast in de chemische industrie voor het transport van corrosieve vloeistoffen en chemicaliën. In de voedingsmiddelenindustrie dienen RVS flexibele slangen voor hygiënische toepassingen, zoals het transporteren van vloeistoffen en het verbinden van procesapparatuur. Daarnaast worden ze ingezet in de farmaceutische, petrochemische en waterbehandelingsindustrieën.

Hoe kies ik de juiste RVS flexibele slang?

Bij het kiezen van RVS flexibele slangen is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals drukclassificatie, temperatuurbestendigheid, diameter en lengte. Een ervaren leverancier zoals Haxo heeft die expertise in RVS slangen en kan je adviseren over de meest geschikte buigzame slang voor uw specifieke toepassing.

Rvs-flexibele-slangFlexibele RVS slangen bieden een duurzame oplossingen voor vloeistofoverdracht in vele verschillende toepassingen. Met hun uitstekende corrosiebestendigheid, flexibiliteit en brede toepassingsmogelijkheden zijn RVS flexibele slangen een belangrijke schakel in veel leidingsystemen!

Hoewel elke situatie anders is komen we in de praktijk vaak deze RVS flexibele aansluitslangen tegen:

Bij een hydrofoorpomp tref je doorgaans een 1" of 1 1/4" flexibele RVS slang aan met een lengte van zo'n 60 cm buitendraad x knie met wartel binnendraad. 

Voor de aansluiting van een keukenkraan of wastafelkraan een 10mm, 3/8" of 1/2" flexibele slang

Vertrouw op onze veelzijdige RVS flexibele slang als belangrijke verbindingsschakel voor een betrouwbare watertoevoer in je leidingsysteem. Kies voor hoogwaardige kwaliteit aanvoerslang en snelle levering van onze RVS flexibele slangen. 

Hoe sluit ik een Flexibele RVS slang aan?

Met flexibele RVS slangen verbindt je toestellen en apparaten eenvoudig met het waterleidingnet. Vroeger werd hiervoor vaak koperen buis gebruikt, met name bij kranen zoals wastafel- en keukenkranen. Onderaan de waterkraan bevonden zich verchroomde koperen buisjes van 10 mm, die met een buigtang of met de hand in de juiste vorm werden gebogen. Dankzij flexibele aansluitslangen is het nu aanzienlijk gemakkelijker en kost het aanzienlijk minder tijd om een kraan aan te sluiten.

Let hierbij op de volgende aandachtspunten:

 • De flexibele aansluitslang mag niet onder trekspanning staan, dus zorg dat hij iets slap hangt. Zo blijft je flexibele RVS slang in optimale conditie en voorkom je lekken en beschadiging van de slang en afdichtingen.
 • Een te krappe buigradius beschadigt de slang. Bij een te kleine buigradius kan het materiaal van de slang overmatig worden uitgerekt, vervormd of zelfs beschadigd rGrote voorraad flexibele RVS slangen sanitairaken. Dit kan leiden tot structurele zwakte en het risico op breuk vergroten.
  • DN6 slang heeft een minimaal aanbovolen buigradius van 40 mm 
  • DN8 slang heeft een minimaal aanbovolen buigradius van 50 mm 
  • DN10 slang heeft een minimaal aanbovolen buigradius van 60 mm
  • DN13 slang heeft een minimaal aanbovolen buigradius van 80 mm 
  • DN19 slang heeft een minimaal aanbovolen buigradius van 115 mm
  • DN25 slang heeft een minimaal aanbovolen buigradius van 150 mm  
 • Bouw de buigzame verbindingsslang in zonder verdraaiingen.
 • Voordat de aansluitslang begint aan een buiging dient de slang vanaf het uiteinde eerst een stukje recht te blijven. Grofweg dient dit rechte stuk 2 x de slangdiameter te zijn.
 • Bouw de flexibele RVS slang niet te ver in een apparaat zodat je het vlechtwerk niet meer ziet. Het RVS vlechtwerk dient altijd zichtbaar te blijven voor controle.
 • Slangen met een buitendraadse aansluiting en een O-ring (bedoeld voor het verbinden met ééngreepsmengkranen, ééngatsarmaturen, enz.) dienen aan de zijde van de armatuur handmatig te worden vastgedraaid, zonder het gebruik van sleutels of andere gereedschappen. Het gebruik van dergelijke gereedschappen kan leiden tot overbelasting en scheuren in het aansluitingsstuk.

Wat heb ik allemaal nodig bij de installatie van een RVS flexibele aansluitslang?

Afhankelijk van de installatie en de grootte van de flexibele aansluitslang zijn dit veelvoorkomende hulpmiddelen om de slang goed te bevestigen: