Uw tuinpoort stevig ophangen aan uw schutting? Dankzij de kruishengen van Haxo.nl hangt de deur strak op zijn plek, maar gaat hij toch soepel open en dicht

Kruishengen & T-Hengen

Kruishengen, scharnieren voor de tuindeur

Wanneer u wilt dat uw tuindeur soepel open en dicht gaat, dan is een kruisheng onmisbaar. Een kruisheng is een robuust en stevig scharnier dat op de deur kan worden bevestigd. Hierdoor hangt de deur strak en netjes vast aan de schutting en kan deze veel hebben. Denk maar eens aan de verschillende weersomstandigheden waar uw tuinpoort mee te maken krijgt of aan de hoeveelheid fietsen en kruiwagens die (per ongeluk) tegen de poort aan komen. Het is dan ook van groot belang dat de tuinpoort goed wordt opgehangen met behulp van kruishengen. Hierdoor heeft u langer plezier van uw tuinpoort en hoeven de scharnieren niet snel vervangen te worden.

Welke kruisheng kies jij?

Binnen het assortiment van Haxo.nl heeft u keuze uit verschillende soorten en maten. Zo kunt u kiezen uit RVS en stalen kruishengen, maar heeft u ook keuze in de kleur van de hengen. Iedere tuinpoort is anders en dat vraagt natuurlijk om een bijpassend scharnier. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte kleur wanneer u een moderne tuin heeft of wanneer dit gewoonweg uw voorkeur heeft. Voor iedere tuindeur is er wel een passende kruisheng te vinden.

De kruisheng is een scharnier waarmee u uw deur stevig kunt ophangen

Een kruisheng monteren

Wanneer je een tuindeur wilt monteren met een kruisheng, dan zijn er een paar dingen belangrijk. Zo moet de kruisheng gemonteerd worden op een stevige ondergrond, denk hierbij aan de muur van het huis, de schutting of een stevige paal. Dit is de basis voor uw tuindeur en zal al het gewicht moeten dragen. Afhankelijk van het gewicht van de deur bepaalt u de hoeveelheid kruishengen die u nodig heeft. In de meeste gevallen heeft u genoeg aan twee scharnieren, maar bij een hele zware deur kan het handig zijn om een derde toe te voegen. De hengen hebben verschillende schroefgaten, waardoor u het scharnier eenvoudig kunt bevestigen. Het kleine gedeelte wordt gemonteerd op de ‘basis’ en het lange gedeelte op de tuinpoort zelf. Zorg dat u de heng goed recht ophangt, zo zal hij het langst meegaan.

Online kruishengen kopen

Bij Haxo.nl koopt u al uw producten voor in en om uw huis tegen de scherpste prijs. Wanneer u in onze webshop bestelt voor meer dan €49,- verzenden wij de bestelling gratis. Na bestelling gaan wij direct voor u aan de slag zodat u uw bestelling binnen slechts enkele dagen al in huis heeft. Weet u niet zeker welke kruisheng het beste is voor uw tuinpoort? Wij geven u graag advies en helpen u bij het maken van uw keuze. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u op dit vlak uitstekend helpen. Neem gerust contact met ons op.

Over Haxo.nl

Haxo.nl is uw webshop als u op zoek bent naar kruishengen voor uw tuinpoort. Hier kunt u verschillende soorten en maten kiezen. Naast hengen en duimen kunt u bij ons ook terecht voor andere producten voor in uw huis en tuin. Wij vinden het leveren van de hoogste kwaliteit en een uitstekende service erg belangrijk. Daarom voldoen al onze producten aan de hoogste kwaliteitseisen. Heeft u vragen over onze kruishengen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als u vragen heeft over één van onze andere producten, zoals T-hengen, staarthengen en middenhengen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Kruishengen kopen doet u bij Haxo.nl in verschillende soorten en maten