Fundering tuinkas

Bij het kiezen van een tuinkas is een solide fundering van essentieel belang voor een succesvolle installatie en een langdurige levensduur. Bij Haxo bieden we een uitgebreid assortiment aan funderingen voor je tuinkas, waarbij je kunt kiezen uit twee verschillende typen: stalen en aluminium funderingen.

Stalen fundering voor de hobbykas

De stalen fundering is de meest voorkomende keuze vanwege zijn robuuste constructie en betrouwbare prestaties. De funderingsrand bestaat uit een C-profiel met een hoogte van 12 cm en wordt stevig vastgezet aan het frame van de kas met behulp van clips, bouten en moeren. Voor houten kasframes worden speciale schroeven meegeleverd voor een stevige bevestiging.

Stalen hoeklijnen 

Bij de stalen fundering worden hoeklijnen meegeleverd, die kunnen worden gebruikt voor extra ondersteuning, vooral bij plaatsing in de volle grond. Deze hoeklijnen kunnen worden ingekort of ondersteboven gemonteerd voor installatie op een verharde ondergrond, zoals een terras.

Aluminium fundering: Een alternatieve optie

Hoewel minder vaak gebruikt, biedt de aluminium fundering een solide en duurzame constructie. Deze funderingen hebben meestal een kokervorm en zijn geïntegreerd met het frame van de kas, wat zorgt voor een optimale verbinding en stabiliteit.

Kleurcoating voor esthetische harmonie

De kasfundering kan worden geleverd in dezelfde kleur als het frame van de kas, wat zorgt voor een naadloze en esthetisch aantrekkelijke uitstraling. Als de kas niet is gecoat, wordt de fundering geleverd in een blanke uitvoering. De stalen fundering in blanke uitvoering is verzinkt en biedt bescherming tegen roest. Voor een opvallend contrast kun je een blanke fundering combineren met een gekleurd kasframe.

Koop de perfecte fundering voor je tuinkas bij Haxo

Of je nu kiest voor een stalen of aluminium fundering, bij Haxo vind je de perfecte oplossing om jouw tuinkas te voorzien van een solide en stabiele basis. Ontdek ons assortiment kasfunderingen en maak jouw kasinstallatie compleet voor een succesvolle en duurzame teeltervaring.