Mantelbuis

Ontdek ons uitgebreide assortiment mantelbuizen, zoals de populaire mantelbuis 40 mm, bij Haxo. Een mantelbuis trekdraad, ook wel kabelbeschermingsbuis of wachtbuis genoemd, is essentieel voor een veilige en georganiseerde installatie van elektrische bedrading, gasleidingen en meer. Of je nu op zoek bent naar een buis voor elektra, gas, de waterleiding of data, wij hebben de oplossing die voldoet aan jouw specifieke behoeften en voor een scherpe prijs!

Mantelbuis rood voor elektra op een rol 50 meter

Onze mantelbuis rood voor elektra biedt optimale bescherming voor bedrading en kabels, zowel binnen als buiten. Kies uit verschillende diameters, zoals de populaire meest verkochte mantelbuis met een diameter van 40 mm. Daarnaast hebben de mantelbuis met een diameter van 50 mm, 63 mm, 75 mm, 90 mm, 110 mm, 125 mm en zelfs 160 mm en 200 mm op een rol 25 meter of rol 50 meter.  

Elke rol mantelbuis wordt geleverd met een klikmof. Dit is een koppelstuk om de volgende rol aan de buis te bevestigen. Mantelbuizen voor elektra zijn rood van kleur. Hiermee zorg je voor een duidelijke identificatie en veilige routing van elektrische bekabeling.

Mantelbuizen voor de laadpaal van de elektrische auto

Rode mantelbuizen worden steeds vaker gebruikt om een laadpaal voor de elektrische auto op de oprit te plaatsen. Met de mantelbuis beschermt u de elektrakabel die onder de grond onder de oprit door naar de laadpaal wordt aangelegd. Ook is het mogelijk om de kabel voor de laadpaal op een later moment door de mantelbuis te trekken.

Kabelbeschermingsbuizen voor zonnepanelen

Voor het aanleggen van mantelbuizen voor de elektra kabels voor de zonnepanelen op het dak wordt een zwarte mantelbuis gebruikt, zodat de mantelbuis niet opvalt. Bovendien is de zwarte mantelbuis UV bestendig.

Mantelbuis met trekdraad per meter

De installatie van de mantelbuis wordt sterk vereenvoudigd, doordat onze mantelbuizen zijn voorzien van een trekdraad. De trekdraad zit bij levering van een mantelbuis op rol al aan de binnenzijde van de mantelbuis. Doordat de mantelbuis aan de binnenzijde een gladde wand heeft, kan de kabel of leiding eenvoudig met de trekdraad door de mantelbuis worden getrokken.  Wij adviseren u om een mantelbuis met een ruime diameter te kiezen, dit vereenvoudigt de installatie en het bespaart tijd en moeite tijdens het installatieproces. U kunt de mantelbuis per meter bestellen, in elke gewenste lengte tot 50 meter aan 1 stuk.

Mantelbuis voor gas

Veiligheid staat voorop bij gasinstallaties. Onze mantelbuizen voor gas bieden de bescherming die je nodig hebt. Zo is de gasleiding beschermt tegen eventuele graafwerkzaamheden in de toekomst, maar ook door de druk van de grond bij verzakking. De mantelbuis voor gas is verkrijgbaar in diverse maten en lengtes. De buis is geschikt voor gebruik waarbij de mantelbuis in het beton wordt gestort.

Mantelbuis koop je bij Haxo

Wij begrijpen dat de juiste mantelbuis essentieel is voor een succesvolle installatie. Daarom bieden wij naast alle andere soorten bouwmateriaal , een uitgebreide selectie aan mantelbuizen en andere leidingen van hoogwaardige kwaliteit, voldoend aan alle vereiste normen. Bovendien staan wij bekend om onze scherpe prijzen! Bestel vandaag nog en ervaar de gemakken van een goed georganiseerd en veilig bekabelingssysteem.