Waelbers Spaanplaatschroef Pozidrive Zwart 4.0 x 50 mm - 120 Stuks

Best Verkocht
Merk:
Waelbers
Collectie:
Blackline
Artikelnummer:
8357.22
Materiaal:
A2 RVS
Levertijd:

2-5 werkdagen

8,99 7,43 excl. btw


Productomschrijving Waelbers Spaanplaatschroef Pozidrive Zwart 4.0 x 50 mm - 120 Stuks

  • Pozidriv schroefkop
  • A2 kwaliteit RVS

Deze spaanplaatschroef van Waelbers is 4mm dik en heeft een lengte van 50mm. De schroeven worden geleverd in doosjes van 120 stuks en zijn voorzien van een platverzonken kop. Door de platverzonken kop zullen de schroeven mooi wegvallen in het hout.

Voor welke soorten hout zijn spaanplaatschroeven geschikt?

Spaanplaatschroeven zijn geschikt voor de meeste soorten hout. De spaanplaatschroef wordt ook wel de universele schroef genoemd en zijn daarom niet alleen geschikt om te gebruiken in spaanplaten. Door de scherpe punt aan deze spaanplaatschroef zal deze gemakkelijk het hout in draaien. U hoeft hierdoor minder druk op de schroef te zetten. Spaanplaatschroeven zijn niet geschikt om in hardhout te draaien. Hiervoor worden sterkere schroeven geadviseerd zoals vlonderschroeven.

RVS schroeven

RVS spaanplaatschroeven zijn gemaakt van het zogenaamde A2 RVS. A2 RVS is een roestbestendige staalsoort voor de meeste omgevingen. Dit betekend dat deze schroeven niet zullen gaan oxideren in normale omstandigheden. In agressieve omgevingen zoals een zeeklimaat of industrieatmosfeer zal de schroef wel kunnen gaan oxideren. Om de schroeven een zwarte kleur te geven zijn de schroeven gepoedercoat. 

Schroefkopmodel

Er zijn verschillende soorten spaanplaatschroeven met verschillende koppen en aansluitingen. De meest gangbare kop van spaanplaatschroeven is de platverzonken kop. De platverzonken kop zal zichzelf in het hout verzinken waardoor de schroef niet boven het hout uitkomt. Ook is er de bolkop spaanplaatschroef. De bolkop spaanplaatschroef heeft een bolle kop die uit het hout komt. Deze valt dus niet helemaal weg in het hout.

Schroefaansluiting

Er zijn twee veelgebruikte aansluitingen bij spaanplaatschroeven. Dit zijn de torx en pozidrive aansluiting. Een pozidrive aansluiting is de meest gebruikte aansluiting. De spaanplaatschroeven pozidrive bestaan daarom ook al vele jaren. De spaanplaatschroeven torx zijn de laatste jaren steeds meer aan het opkomen. De torx kop heeft de vorm van een ster en biedt volgens bouwvakkers meer grip. Deze aansluiting is handig wanneer u in hardere houtsoorten wilt boren.

Welke machine moet ik gebruiken voor deze schroef?

Om spaanplaatschroeven in het hout te draaien adviseren wij een accu schroef-/boormachine. Voor langere schroeven adviseren wij een boormachine die in twee standen kan werken. Langere schroeven kan je dan met een laag toerental het hout in draaien. De boormachine heeft dan meer kracht en zal minder snel over de schroefkop heen draaien.

Benieuwd naar meerdere schroeven uit ons assortiment? Bekijk dan ons gehele assortiment schroeven.


Kenmerken Waelbers Spaanplaatschroef Pozidrive Zwart 4.0 x 50 mm - 120 Stuks

Merk
Waelbers
Collectie
Blackline
Barcode
8712513045332
Materiaal
A2 RVS
Schroefkopmodel
Platverzonken kop
Schroefuitvoering
Pozidriv